|
Recept na Broskvový koláč se šlehačkou
Recept na Broskvový koláč se šlehačkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Broskvový koláč se šlehačkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 4 vejce, 200g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200ml oleje, 200ml studené vody, 250g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva. Náplň: 2plechovky broskvového kompotu (jeden má 240g), pomerančový džus, 10lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2,5 vanilkových pudinků v prášku. Šlehačka: 500ml šlehačky, nebo smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 1 ztužovač (já použila Smeta-fix, foto), 30 kulatých piškotů, trochu džusu s rumem a čokoládová tyčinka Ledové kaštany..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskvový koláč se šlehačkou
Recept na Broskvový koláč se šlehačkou: Těsto: Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný hluboký plech a upečeme dorůžova při teplotě 190 stupňů asi 30 minut. Necháme vychladnout. Náplň: Kompoty scedíme a broskve necháme okapat. Pak je nakrájíme na malé kostičky a dáme stranou. Šťávu z obou kompotů dáme do odměrky a do jednoho litru doplníme pomerančovým džusem. Dáme vařit do kastrolku, přidáme cukr, a vanilkové pudinky. Uvaříme hustou kaši. Do této husté kaše dáme nakrájené broskve a opatrně nalijeme na vychladlý piškot - rozetřeme po celém plechu. Dáme ztuhnout do ledničky. Šlehačka: Šlehačku, nebo smetanu ušleháme s vanil. cukry a se ztužovačem do tuha. Rovnoměrně natřeme na ztuhlý puding. Do mísy si nalijeme trochu džusu s rumem a každý kulatý piškot v něm namočíme. A položíme na šlehačku. Tyčinku kaštany nastrouháme po celém plechu a necháme ztuhnout v lednici. Pak krájíme tak, aby každý kousek měl uprostřed piškot.
Poznámka k receptu na Broskvový koláč se šlehačkou: Je to vynikající koláč na plechu, ale hodně pracný. Je vláčný a krásně vypadá. Určitě doporučuji. Místo broskví můžete dát mandarinky, jahody P.S. jsem strašně ráda, že vás tu holky mám, měla jsem problémy s tím, co kdy uvařit a od té doby, co chodím sem, tak mám z čeho vybírat. Moc vám dík. Díky i chlapům to je jasný. A vaření a pečení mě baví víc, když se s tím teď můžu pochlubit vám všem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvový koláč se šlehačkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marunda (Petra Bartoňová)
- Datum vložení: 07.04.2010
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 4 vejce, 200g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200ml oleje, 200ml studené vody, 250g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva. Náplň: 2plechovky broskvového kompotu (jeden má 240g), pomerančový džus, 10lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2,5 vanilkových pudinků v prášku. Šlehačka: 500ml šlehačky, nebo smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 1 ztužovač (já použila Smeta-fix, foto), 30 kulatých piškotů, trochu džusu s rumem a čokoládová tyčinka Ledové kaštany.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvový koláč se šlehačkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvový koláč se šlehačkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvový koláč se šlehačkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|