|
Recept na Božský jahodový koláč
Recept na Božský jahodový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Božský jahodový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
KORPUS: 250g hladké mouky, 125g cukru krupice, 125g másla, 1 vejce, 1 sáček vanilk. cukru, 1 lžíce kypřicího prášku, špetka soli TĚSTO: 250g mascarpone, 200g šlehačky, 50g cukru krupice, 1 vanilkový lusk nebo sáček vanilkového cukru (Dr.Oetker), 1 citron NA OZDOBU: 500g jahod nebo jakéhokoliv ovoce, kdo má rád (já dala ještě kiwi a nektarinku - v Bille neměli jahody :( ), 1 sáček dortové želatiny (Dr. Oetker).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Božský jahodový koláč
Recept na Božský jahodový koláč: Elektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny. Přisypte cukr s vanilk. cukrem, špetku soli a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Promíchejte a rukou uhněťte jednolité pevnější těsto. Vyložte jím dortovou formu a pečte 20min, těsto zezlátne. Upečené těsto vyndejte (mně se nepovedlo) a nechte na mřížce vychladnout. Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte. Nechte okapat v cedníku. Těsto:Mascarpone smíchejte s cukrem, přidejte zrníčka vanilk. lusku nebo přidejte vanilk. cukr, nastrouhanou kůru z citronu a zhruba 2 lžíce citron. šťávy. Promíchejte dohladka. Šlehačku ušlehejte dotuha a promíchejte s krémem z mascarpone. Krém natřete na korpus a navršte na něj jahody. Dortovou želatinu připravte dle návodu na sáčku a nalijte na jahody. Dejte na hodinu odpočinout do chladu.
Poznámka k receptu na Božský jahodový koláč: Recept z časopisu..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Božský jahodový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dadula
- Datum vložení: 17.10.2010
- Počet porcí: 10-12 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: KORPUS: 250g hladké mouky, 125g cukru krupice, 125g másla, 1 vejce, 1 sáček vanilk. cukru, 1 lžíce kypřicího prášku, špetka soli TĚSTO: 250g mascarpone, 200g šlehačky, 50g cukru krupice, 1 vanilkový lusk nebo sáček vanilkového cukru (Dr.Oetker), 1 citron NA OZDOBU: 500g jahod nebo jakéhokoliv ovoce, kdo má rád (já dala ještě kiwi a nektarinku - v Bille neměli jahody :( ), 1 sáček dortové želatiny (Dr. Oetker)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na božský jahodový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Božský jahodový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Božský jahodový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|