RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - bílé víno

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - bílé víno, Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů vinné révy. Bílé víno vyrobeno z bílých, růžových, červených, ne

Recepty - bílé víno

Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů vinné révy. Bílé víno vyrobeno z bílých, růžových, červených, nebo modrých hroznů révy vinné. Při jeho výrobě se rmut (narušené slupky hroznů) ihned lisuje a získává se čistý mošt ke kvašení. Pevné zbytky po lisování se nazývají matoliny. Bílým vínům vyrobeným z červených nebo modrých hroznů se říká klaret. Některé studie uvádějí, že pravidelné pití vína má přízvivé zdravotní účinky. Látkou, která je ve vinné révě zdravotně významná, je resveratrol. Ten sehrává podstatnou roli v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky. Réva má též protirakovinný účinek, protože fenoly v ní obsažené fungují jako antioxidanty, zpomalují stárnutí buněk. Kardiolog profesor Milan Šamánek, který vychází mj. z článku v blíže nespecifikovném kardiologickém časopise, doporučuje pít mužům 4 decilitry vína denně (ženám polovinu). Důležité však je pít pravidelně – alespoň pětkrát týdně. Bílé víno je podle něj vhodnější než červené.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




bílé víno recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Redukční - Redukční - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Minutky - Mleté maso - Mořské plody - Nápoje - Ostatní - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Předkrmy - Ryby - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zdobení - Zeleninová jídla



Nalezeno: 102 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Es ツ Kuřecí prsíčka v jablečném župánku
Es ツ Kuřecí prsíčka v jablečném župánku Do hrnce si dáme vařit jablka s bílým vínem a skořicí, do změknutí Uděláme si těsto tak že mouku smícháme s vajíčkem, přidáme trošku vody a oleje a s tím vším smícháme uvařené jablka. Pak těsto rozválíme a obalíme v něm kuřecí prsa které jsme si...
Nejlepší recept na Rychlé mini roládky
Rychlé mini roládky Kuřecí prsa rozkrojíme na plát, vložíme mezi dvě potravinařské fólie a naklepeme, tak samo to uděláme i s vepřovým a hovězím masem. Z masa sundáme vrchni fólii osolíme a opepříme, na kuřecí poklademe slaninu a švestky a svineme, pak sundáme fólii a prov...
Sterilované cuketové zelí - recept od maminky
Sterilované cuketové zelí Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s nakrájenou cibulí, nastrouhaným jablkem, pokmínujeme, osolíme, přidáme pepř, ocet, cukr a sůl, aby chutě byly vyvážené, jako u klasického zelí jak máme kdo rád. Dáme do sklenic, tak 5 cm od shora, zavíčkuj...
Krevety na víně
Krevety na víně Krevety vyloupeme (postup je popsán v poznámce) a omyjeme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vhodíme krevety a rychle restujeme. Asi po 2 minutách podlejeme vínem a na nejvyšším stupni restujeme asi minutku. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rozpečenou bílou ...
Houbové pečenáče
Houbové pečenáče Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout. Na dno zavařovací sklenice dát kousek bobkového listu a houby prokládat s cibulí nakrájenou na kolečka. Zalít nálevem a ...
Dědkův kapr - gril
Dědkův kapr - gril Kapra očistíme, zbavíme šupin a šikmo od páteře přes boky uděláme pár zářezů skoro až ke kostem. Kapra osolíme a posypeme rybím kořením i do zářezů, i zevnitř a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme česnek na plátky, cibuli na kolečka, raj...
Štika na másle z Nantes
Štika na másle z Nantes Napřed připravíme cibulový základ pro máslovou omáčku: V rendlíku povaříme ve 4 PL vína drobně krájenou šalotku. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se kapalina vyvaří. Odstavíme a přidáme 2 PL vína. * Vytipujeme nádobu takové velikosti, aby se v n...
Maso dvou barev
Maso dvou barev Vepřové i kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky. Vepřové naložíme do směsi z vajec, škrobové moučky, zázvoru, papriky, soli a vegety, kuřecí maso naložíme stejně, jen s jiným kořením - přidáme kari a cukr. Naložená masa opékáme zvlášť na rozp...
Pohanka s krůtím masem
Pohanka s krůtím masem Krůtí maso nakrájíme na větší kousky, a na půl hodiny naložíme do marinády - sůl+pepř+kari koření+kmín+víno+solamyl + jemně nastrouhaná bílá ředkev. Po odležení dáme maso na pánev a dusíme do měkka, spolu na kolečka nakrájenou mrkví. Občas podl...
Recept na Kuřecí játra s jablky a anglickou slaninou
Kuřecí játra s jablky a anglickou slaninou Játra očistíme dáme do misky,přidáme sojovku,worcester,sůl,směs koření. Jablko oloupeme,vykrojíme jadřinec a nakrájíme na asi 1cm plátky.Jednotlivé plátky v misce zakapeme medem a složíme zpět do tvaru jablka(lépe se rozleží).Játra i jablko necháme ales...
Smetanové rizoto se špenátem
Smetanové rizoto se špenátem Dáme vařit rýži klasickým postupem (já ji vařila akorát ve vodě s bujónem a chvíli před dovařením dolila 1dcl vína). Mezitím si na pánvi rozehřejeme trochu másla, vše osmažíme na pánvi, přidám mezitím uvařený špenát (já raději listový) a uvařeno...
Recept na Kuře po čínsku
Kuře po čínsku Kuřecí prsíčka si nakrájíme na tenké proužky a naložíme do marinády a dáme do chladna uležet. MARINÁDA: bílé víno, sójová omáčka (podle chuti každého ) Poté smažíme na oleji postupně se všemi surovinami podle tvrdosti. Česnek se nakrájí podél...
Kachní rillettes
Kachní rillettes Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené, vložíme bylinky, osolíme, opepříme a zakryjeme kůží. Dáme konfitovat do trouby 5 - 8 ...
Kuře pečené na hříbkách s hříbkovo - bylinkovou nádivkou
Kuře pečené na hříbkách s  hříbkovo - bylinkovou nádivkou 1. Polovinu změklého másla utřeme se žloutkem a solí,vmícháme v mléce namo­čený toustový chleba ( nebo tři namočené housky ), polovinu množství hub podušených se solí, pepřem a drceným kmínem. Přidáme tuhý sníh ušleha­ný z bílku, nadrobno nas...
Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem
Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem Šmakoun nakrájíme na tenké proužky a v misce smícháme se solí a provensálským kořením.Necháme chvíli odležet. Mezitím si oloupeme cibuli,nakrájíme jí na půl kolečka a pórek na kolečka. V pánvi si rozehřejeme olej,vložíme naložený šmakoun a chvilk...
Recept na Smažené kapří mlíčí
Smažené kapří mlíčí Dáme vařit osolenou vodu s vínem a šťávou z citrónu. Vložíme mlíčí a krátce povaříme (2-3 minuty). Mlíčí vytáhneme a necháme vychladnout. Obalíme v trojobalu a zvolna smažíme....
Nejlepší recept na Výpečky ze skopového masa
Výpečky ze skopového masa Skopové maso nakrájíme na větší kostičky, osolíme, přidáme nové konření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek (každý dle své chuti... Já mám raději výraznější chuti a od toho se odvíjí i počet surovin, které jsem použila... Kdo má r...
Grilovaná cibule s medovo-sójovou omáčkou
Grilovaná cibule s medovo-sójovou omáčkou Na omáčku rozehřejeme v kastrůlku olej a lehce na něm zpěníme rozetřený česnek, posekanou papričku a tymián i s větvičkami. Přidáme med a sójovou omáčku a rum. Podle potřeby naředíme vínem, provaříme a necháme vychladnout. Vyjmeme větvičky tymiánu. C...
Voňavé kapří překvapení
Voňavé kapří překvapení Kapří vnitřnosti rozebereme. Nejdříve opatrně odstraníme žluč a pak střívko. Dále odstraníme tuk (světlé části) a můžeme vnitřnosti rozebrat na menší části, které vložíme na 20 minut do studené slané vody. Vodu slijeme a můžeme ještě jednou nebo d...
Nejlepší recept na Tagliatelle se smetanovou omáčkou, kuřecím masem a špenátem
Tagliatelle se smetanovou omáčkou, kuřecím masem a špenátem Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zal...
1 | | ...
Nalezeno: 102 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist