|
Recept na Bazalkový krém s jahodovým coulis
Recept na Bazalkový krém s jahodovým coulis je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Bazalkový krém s jahodovým coulis budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
-1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků) -70 g cukru -550 ml smetany na šlehání -250 g mascarpone -300 ml silné kávy -75 ml mandlového likéru (Amaretto) -150-200 g cukrářských piškotů Na dokončení: -180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být) -moučkový cukr podle chuti -strouhaná čokoláda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bazalkový krém s jahodovým coulis
Recept na Bazalkový krém s jahodovým coulis: Připravíme si kávu. Bazalkové lístky, cukr a 50 ml smetany rozmixujeme. Mascarpone smícháme s rozmixovanou bazalkou. Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji smícháme s bazalkovým mascarpone. Do vychladlé kávy přilijeme likér, promícháme a máčíme v ní piškoty, kterými vyložíme dna misek (pohárů). Bazalkový krém dáme do cukrářského sáčku, navrstvíme ho na piškoty, opět poklademe namočenými piškoty a ně dáme další vrstvu krému. Takto připravené poháry dáme do lednice, nejlépe do druhého dne, aby se piškoty dobře rozležely. Před servírováním rozmixujeme jahody (používáme-li mražené, necháme je předem rozmrazit) s moučkovým cukrem, do každého poháru na krém dáme lžíci rozmixovaných jahod. Dozdobíme několika kousky čerstvých jahod a strouhanou čokoládou.
Poznámka k receptu na Bazalkový krém s jahodovým coulis: Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/... *Také můžeme připravit do formy, jako klasické Tiramisu a poté krájet na jednotlivé porce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bazalkový krém s jahodovým coulis, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 12.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: -1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků) -70 g cukru -550 ml smetany na šlehání -250 g mascarpone -300 ml silné kávy -75 ml mandlového likéru (Amaretto) -150-200 g cukrářských piškotů Na dokončení: -180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být) -moučkový cukr podle chuti -strouhaná čokoláda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bazalkový krém s jahodovým coulis,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bazalkový krém s jahodovým coulis - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bazalkový krém s jahodovým coulis
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|