|
Recept na Babiččin tvaroháč
Recept na Babiččin tvaroháč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Babiččin tvaroháč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
20g želatiny 1 žloutek (nemusí být) 1dcl vlažného mléka 1 nízkot. nebo polotučný tvaroh 1 Hera pár piškot 1 kompot nebo čerstvé ovoce ( nejraději máme mandarinkový kompot nebo čerstvé jahody) moučkový cukr dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččin tvaroháč
Recept na Babiččin tvaroháč: Nejdříve si připravíme želatinu ( já jí dělám tak že jí namočím asi v 1,5 dcl teplé vody a nechám odstát dokud neztuhne ) ale záleží na vás. Do mixéru naliji vlažné mléko se želatinou a mixuji, dokud není rozmixovaná a nezačne mléko stoupat. Za stálého mixování přidám žloutek, a po kouskách Heru ( většinou už začíná houstnout tak s tím musím kejvat a trochu mixéru pomáhat) rychle dodám i tvaroh a nakonec přidám moučkový cukr ( ale může být jakýkoliv). Směs by měla být trochu sladší než chcete aby dort byl, po ztuhnutí se sladkost trochu stáhne. Ve formě, kterou mám vymazanou kouskem hery mám připravené již nasypané ovoce, směs z mixéru tam vyliji promíchám a nakonec na vrch pokládám a potápím piškoty. Nechám v lednici ztuhnout, většinou je to tak do dvou tří hodin. Přeji dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Babiččin tvaroháč: Dobré, ale trocha mastné na moju chuť. Ak by som ešte robila, určite dám len polovicu alebo tretinu Hery. Dala som jostu, bola to dobrá kombinácia, len ako vravím, doporučujem menej tuku. Tuk prebil chuť tvarohu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččin tvaroháč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ladafe
- Datum vložení: 17.03.2013
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: 20g želatiny 1 žloutek (nemusí být) 1dcl vlažného mléka 1 nízkot. nebo polotučný tvaroh 1 Hera pár piškot 1 kompot nebo čerstvé ovoce ( nejraději máme mandarinkový kompot nebo čerstvé jahody) moučkový cukr dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččin tvaroháč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččin tvaroháč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččin tvaroháč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|