|
Recept na Hruškový cheesecake s čokoládou
Recept na Hruškový cheesecake s čokoládou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Hruškový cheesecake s čokoládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 220 g sušenek (já použila Spekulatius, ale možno i kakaové/čokoládové) 70 g rozpuštěného másla Náplň: 600g smetanového sýra (já dala tentokrát sýr + mascarpone + tvaroh) 140g cukru krupice 2 celá vejce + 1 žloutek 2 lžičky vanilkové esence 150ml zakysanky 200g oloupaných a na drobno nakrájených hrušek (zralých!) 30g mandlových plátků trochu hořké čokolády.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hruškový cheesecake s čokoládou
Recept na Hruškový cheesecake s čokoládou: 1. Korpus: sušenky rozdrtit, smíchat s vychladlým máslem, upěchovat rovným dnem skleničky na dno dortové formy (dno vyložené peč. papírem) - 180°C 8-10min předpéct, pak nechat vychladnout. 2. Všechny suroviny na náplň smíchat postupně dohromady, nešlehat (aby se neutvořily vzduchové bubliny). Nalít na korpus. 3. Čokoládu buď nasekat na kousky a posypat (jako já) NEBO rozpustit ve vodní lázni a ozdobně nalít na povrch. 160°C - 15min, pak snížit na 120°C a péct ještě skoro hodinu. (Já peču na mřížce, která je těsně nad plechem plným horké vody - svědčí to cheesecakové konzistenci, vážně! vyzkoušeno ;-) Na pečení cheesecaků se nedoporučuje horkovzduch!
Poznámka k receptu na Hruškový cheesecake s čokoládou: http://luciedvorakova.blogspot.cz/ (mírně upraveno) FOTO opět děsné, ale nebyla možnost jinak, rautoví hosté dortík zvládli dřív, než jsem se přiřítila pořídit foto na řezu... =D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškový cheesecake s čokoládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kanyla (Kamila)
- Datum vložení: 07.01.2013
- Počet porcí: dortová forma (26 cm)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Korpus: 220 g sušenek (já použila Spekulatius, ale možno i kakaové/čokoládové) 70 g rozpuštěného másla Náplň: 600g smetanového sýra (já dala tentokrát sýr + mascarpone + tvaroh) 140g cukru krupice 2 celá vejce + 1 žloutek 2 lžičky vanilkové esence 150ml zakysanky 200g oloupaných a na drobno nakrájených hrušek (zralých!) 30g mandlových plátků trochu hořké čokolády
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškový cheesecake s čokoládou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškový cheesecake s čokoládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškový cheesecake s čokoládou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|