|
Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením
Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězího zadního vcelku, několik klínků uzeného špeku, 3 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, sůl, pepř, sušený tymián, olej, 2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 menší petržel, 2 pol. lž. domácího kečupu, 1 pol. lž. hrubozrnné hořčice, 1 l hovězího vývaru, 2 hrsti mražených hub, 2 pol. lž. sádla 2-3 pol. lž. máslové jíšky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením
Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením: Maso alespoň den dopředu prošpikujeme špekem a stáhneme provázkem do pevného tvaru, osolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem, potřeme olejem, posypeme tymiánem, položíme na ně bobkové listy a kuličky jalovce, dáme odležet do lednice. V pánvi rozehřejeme sádlo, necháme osmažit na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Až je zelenina pěkně nahnědlá, dáme ji stranou a zprudka v pekáči opečeme celé maso ze všech stran. Přidáme kečup, hrubozrnnou hořčici, necháme prosmahnout, pak podlijeme hovězím vývarem, přidáme rozmražené houby, pekáč přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 220 st. Pečeme poctivě dvě hodiny, ale po hodině teplotu trouby ztlumíme na 200 st, pravidelně maso otáčíme a podléváme dokud nebude měkké. Až je maso měkké /může to trvat i necelé 3 hodiny/, vyjmeme ho z výpeku a odstraníme z něj provázek. Výpek malinko rozmixujeme ponorným mixerem / ale nemusíme/, dolijeme vývarem nebo vodou, pokud je potřeba tak jej dosolíme a dáme na oheň dál vařit, pak ho zahustíme máslovou jíškou rozmíchanou dohladka s vodou a vaříme aspoň 15 min. Pokud je šťáva hustá, naředíme ji vodou nebo vývarem a pokud je příliš řídká, necháme ji varem odpařit. Maso nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do pekáčku se šťávou na prohřátí.
Poznámka k receptu na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením: Jako příloha se hodí cokoliv, my měli bramborovou kaši, ale výtečně by se hodily i bramborové knedlíky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ivulinka (Ivana)
- Datum vložení: 28.05.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězího zadního vcelku, několik klínků uzeného špeku, 3 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, sůl, pepř, sušený tymián, olej, 2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 menší petržel, 2 pol. lž. domácího kečupu, 1 pol. lž. hrubozrnné hořčice, 1 l hovězího vývaru, 2 hrsti mražených hub, 2 pol. lž. sádla 2-3 pol. lž. máslové jíšky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|