|
Recept na Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Recept na Hovězí roštěná ve špekové omáčce je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí roštěná ve špekové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 plátků hovězí roštěné 30 dkg uzeného špeku 1 velká cibule, tymián sůl, pepř, bujón (nebo vývar) instantní tmavá jíška koření KOTÁNYI (Zvěřina).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Recept na Hovězí roštěná ve špekové omáčce: Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme. Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit lehce do tmavší barvy. Zalijeme teplým vývarem, pokud nemáme vývar, použijeme vodu a bujón. Silnější plátky roštěnky okořeníme bohatě kořením „KOTÁNYI Zvěřina“, zlehka posypeme sušeným tymiánem a „oplácneme“ v hladké mouce. Zprudka opečeme v trošce oleje a po zatažená masa vkládáme do hrnce se špekovou omáčkou, kterou pomalu táhneme – a maso v ní dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké (velmi záleží, zda jde o krávu nebo býčka – ale tuto pravdu zná jen řezník). Při dušení hlídáme množství omáčky a přidáváme vodu tak, aby byla lehce pod úrovní masa a nedošlo k vyvření a spálení. Až je maso měkké tak jej opatrně vyndáme, vložíme do omáčky odložené škvarečky uzeného špeku a rozmixujeme ponorným mixerem do extra-hladké a lesklé omáčky. V případě, že nám se nám zdá omáčka řidší, než potřebujeme tak ji dohustíme opatrně instantní tmavou jíškou, vrátíme zpět plátky masa a podáváme s vařeným bramborem, lehce opečeným se směsí cibule, česneku a mleté červené papriky.
Poznámka k receptu na Hovězí roštěná ve špekové omáčce: Roštenka a slanina k sebe idú výborne,hneď by som si dala
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roštěná ve špekové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 20.05.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 6 plátků hovězí roštěné 30 dkg uzeného špeku 1 velká cibule, tymián sůl, pepř, bujón (nebo vývar) instantní tmavá jíška koření KOTÁNYI (Zvěřina)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roštěná ve špekové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roštěná ve špekové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roštěná ve špekové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|