|
Recept na Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou
Recept na Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí zadní 750g, sůl, pepř bílý mletý, grilovací koření, nebo paprika sladká, uzenina - anglická slanina nebo vysočina, vepřové párky 1 pár, špenát mražený 1 ks, česnek stroužek 1ks, vejce 1ks, špek, cibule 3 ks ( 1/2 ks pod špenát a zbytek pod maso ), vývar (voda) na podlití, mouka hladká 2 lžíce..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou
Recept na Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou: Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme. V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a vydusíme ho do husta. Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát osolíme, opepříme a odstavíme stranou k vychladnutí. Do vychladlého špenátu vlijeme rozšlehané vejce. Hovězí maso si očistíme a prokrojíme ho do tvaru plátu ( udělají na požádání i v řeznictví ). Plát masa naklepeme přes fólii - od středu masa směrem k okrajům - a zlehka ho posypeme grilovacím kořením. Pak na 2/3 délky masa naklademe plátky uzeniny, které potřeme špenátovou plňkou. Na ní pložíme po délce párky a roládu zavineme (od naplněné strany k nenaplněné). Roládu si zpevníme nití a zlehka jí osolíme. Troubu si rozehřejeme na 190°C. V pekáčku si zlehka rozpustíme špek a na něm roládu ze všech stran opečeme do zatažení masa. Pak k roládě přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zlehka jí orestujeme. Poté maso podlijeme horkým vývarem (vodou) do 1/3 výšky masa, pekáč přiklopíme a dáme jej do vyhřáté trouby. Asi po 15 min. troubu ztlumíme na 170°C a maso pečeme za občasného otáčení a přelévání výpekem do měkka. Dle potřeby maso zlehka podlijeme. Měkké maso vyjmeme a dáme vychladnout. Šťávu si v pekáčku vydusíme na tuk (v troubě nebo na sporáku) a ten zasypeme hladkou moukou. Mouku si za stálého míchání orestujeme do růžova a zalijeme jí chladným vývarem. Šťávu řádně metličkou rozšleháme do hladka a necháme jí 15 min. provařit. Pak šťávu přes jemný cedník propasírujeme, dle potřeby dosolíme a necháme jí ještě asi 5 min. pomalu provářet, aby nám pustila na povrch tuk (glanc). Vychladlou roládu zbavíme provázku a nakrájíme jí na porce. Ohříváme jí na pařáčku, nebo v troubě pod poklicí. Šťáva nemá být hustá jako omáčka a měla by mít jemnou chuť. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborové knedlíky, houskové knedlíky.
Poznámka k receptu na Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou: Recept jsem si zrealizovala podle své chuti a protože jsem nechtěla dělat klasický špenát jako přílohu, tak jsem ho dala jako plňku do masa. Česneku jsem do špenátu dala jen pro lehké ovonění, protože jsem nechtěla dělat klasické česnekové jídlo. Šťávu lze před závěrečným provařením, zalít lehce světlým pivem. Chuť se sice lehce změní, ale i tak chutná jídlo pořád velmi dobře. Pokud pečeme roládu den předem, tak jí po zbavení provázku zabalíme do vlhké utěrky, nebo ubrousku a uchováváme v lednici.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 15.01.2011
- Počet porcí: 4 - 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí zadní 750g, sůl, pepř bílý mletý, grilovací koření, nebo paprika sladká, uzenina - anglická slanina nebo vysočina, vepřové párky 1 pár, špenát mražený 1 ks, česnek stroužek 1ks, vejce 1ks, špek, cibule 3 ks ( 1/2 ks pod špenát a zbytek pod maso ), vývar (voda) na podlití, mouka hladká 2 lžíce.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|