|
Recept na Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu
Recept na Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězího zadního nebo kližky (nakrájené na proužky) 3 velké cibule nahrubo nakrájené 5 lžic sádla 3 lžíce polohrubé mouky 40 g uzeného špeku 1 vrchovatá lžička mletého zázvoru 3 velké stroužky česneku 2 lžičky tymiánu 1 lžíce brusinkového džemu 1 lžíce prášku ze sušených hub 1 lžíce studeného másla sůl, pepř asi 1,5 l silného hovězího vývaru instantní jíška podle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu
Recept na Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu: Cibuli osmahneme na sádle dozlatova. Maso smícháme se zázvorem a tymiánem, obalíme v mouce a zprudka opečeme na cibuli. Přidáme rozmačkaný česnek, ještě minutu osmahneme, vsypeme sušené houby a zalijeme 3 decilitry vývaru. Pomalu za mírného podlévání necháme několikrát vydusit. Když je maso měkké, osolíme je a opepříme, přidáme brusinky, dolijeme vývarem do požadovaného množství "omáčky" a zahustíme instantní jíškou. Provaříme, odstavíme, přidáme máslo a když se rozpustí podáváme.
Poznámka k receptu na Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu: Příloha: pečivo, těstoviny, rýže, brambory, hranolky... Doba vaření závisí na stáří masa.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 03.09.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězího zadního nebo kližky (nakrájené na proužky) 3 velké cibule nahrubo nakrájené 5 lžic sádla 3 lžíce polohrubé mouky 40 g uzeného špeku 1 vrchovatá lžička mletého zázvoru 3 velké stroužky česneku 2 lžičky tymiánu 1 lžíce brusinkového džemu 1 lžíce prášku ze sušených hub 1 lžíce studeného másla sůl, pepř asi 1,5 l silného hovězího vývaru instantní jíška podle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí proužky na zázvoru a tymiánu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|