|
Recept na Hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák)
Recept na Hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák) je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1200 g hovězího zadního vcelku 150 g prorostlejší anglické slaniny vcelku 50 g domácího uzeného bůčku(nebo anglické slaniny) 100 g celeru 1 velká cibule 1 lžíce hořčice ½ hlávky čínského(pekingského)zelí 1 kostka masoxu rozvařená ve 300 ml vody(lze vynechat a nahradit solí) 1 lžíce hladké mouky 1 prolisovaný česnek sůl a mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák)
Recept na Hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák): Do opláchnutého a osušeného masa ostrým, dlouhým nožem utvoříme cca 5cm široký otvor(viz foto) a vytřeme hořčicí. Ze 150g anglické slaniny si upravíme špalíček, který do otvoru opatrně zasuneme, otvor zajistíme párátky, nebo špejlema a pro udržení tvaru maso omotáme nití(provázkem). Takto připravené maso osolíme a lehce opepříme. Celer nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno a bůček nakrájíme na drobnější kostičky. Z poloviny hlávky zelí odřízneme přibližně čtvrtinu křehčí části, nakrájíme ji na velice jemné proužky a odložíme stranou na pozdější použití. Zbylou část s hrubšími košťály nakrájíme nahrubo. V papiňáku rozehřejeme olej a kostičky bůčku osmahneme do světle růžové barvy. Přidáme cibuli a chvilku restujeme. Vše odhrneme stranou, volžíme maso a necháme ho ze všech stran zatáhnout. Zatáhnuté maso zasypeme celerem, přidáme nahrubo nakrájené zelí a podlijeme rozvařeným masoxem. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a dáme na silný plamen. Až začne hrnec syčet, plamen ubereme na minimum a pod tlakem vaříme 45minut. Poté hrnec stáhneme z plamene, ochladíme, pomocí delší vidličky, nebo vařečky z ventilu upustíme případný tlak a hrnec otevřeme. Měkké maso z hrnce vytáhneme, odstraníme párátka a nitě a uchováme v teple. Vydušenou šťávu pomocí šťouchadla na brambory zlehka rozmělníme, přidáme odloženou, jemně pokrájenou část zelí a česnek. Lžíci mouky si rozmícháme ve studené vodě. Množství si určíme podle toho, jak hustou chceme mít závěrečnou“zelovou šťávu“(nejméně 100ml). Vlijeme do hrnce a již bez pokličky na mírném plameni za občasného zamíchání provařujeme 10minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na porce a podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem. Hodí se i obyčejné vařené brambory.
Poznámka k receptu na Hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák): Já jsem si do domácího bramborového těsta nakrájela pár listů z lahůdkové cibulky, aby jídlo v tom nehezkém počasí vypadalo alespoň trošku barevně:-) Jídlo se dá připravit i v obyčeném kastrolu na sporáku, nebo v troubě, ale časově je to cca o 50minut delší. Musí se občas podlít vodou. Kdo má rád více česneku, může přidat. Já jsem nechtěla přebít chuť uzeného, proto jen ten jeden stroužek. Na mém dalším experimentu jsme si opravdu pochutnali, tak se zde o něj s Vámi dělím:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 19.05.2013
- Počet porcí: 4 velké
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1200 g hovězího zadního vcelku 150 g prorostlejší anglické slaniny vcelku 50 g domácího uzeného bůčku(nebo anglické slaniny) 100 g celeru 1 velká cibule 1 lžíce hořčice ½ hlávky čínského(pekingského)zelí 1 kostka masoxu rozvařená ve 300 ml vody(lze vynechat a nahradit solí) 1 lžíce hladké mouky 1 prolisovaný česnek sůl a mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plněné,v čínském zelí dušené(pro papiňák)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|