|
Recept na Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě
Recept na Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g hovězí kližky vcelku, nejlépe jeden krásný celý sval 50 g špeku 2 lžíce oleje 1 středně velká cibule 1 menší mrkev 1 silnější plátek celeru 3 stroužky česneku 2 lžíce kremžské hořčice 600 ml rajčatové šťávy 1 snítka rozmarýnu 1 slabá lžíce hladké mouky sůl, mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě
Recept na Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Část masa, ze kterého už nejdou plátky nakrájet, nakrájíme na větší kostky. Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách mírně poprášíme solí a pepřem. Po jedné straně potřeme částí hořčice. Stroužky česneku prolisujeme, mrkev a celer nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na jemné půlkolečka, špek na úzké nudličky a obojí dáme do papiňáku na rozehřátý olej osmažit do růžové barvy. Dále přidáme mrkev a celer, promícháme a 5minut restujeme. Orestovaný základ nahrneme ke kraji hrnce, přidáme maso které necháme prudce po všech stranách zatáhnout. Znova promícháme, podlijeme 350ml rajčatové šťávy, přidáme rozmarýn, zbytek hořčice a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu na slabém plameni dusíme cca 35-40minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso vytáhneme bokem a tvrdou větvičku rozmarýnu vyhodíme. Šťávu zahustíme moukou,kterou jsme si rozmíchali ve zbývajících 250ml rajčatové šťávy. Necháme bez pokličky 10minut mírným varem provařit, 5minut před koncem přidáme prolisovaný česnek a maso na prohřátí. Jako příloha se hodí různé noky, knedlík, nebo rýže.
Poznámka k receptu na Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě: Plátky masa si můžeme nechat nařezat přímo v masně z masa určeného na roštěnky. My máme nejraději roštěnky z kližky, ale z té si musíme plátky nařezat doma. Já jsem si z vícekilového kusu vyřízla pěkné“pérko“. Ze 400g mi vyšly plátky, zbývajících 300g jsem nakrájela na kostky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.02.2014
- Počet porcí: 4 velké
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 700 g hovězí kližky vcelku, nejlépe jeden krásný celý sval 50 g špeku 2 lžíce oleje 1 středně velká cibule 1 menší mrkev 1 silnější plátek celeru 3 stroužky česneku 2 lžíce kremžské hořčice 600 ml rajčatové šťávy 1 snítka rozmarýnu 1 slabá lžíce hladké mouky sůl, mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|