|
Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem
Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí krk (kližka) 600 g, špek 100 g, cibule 2 ks, olej (sádlo) 2 lžíce, nové koření celé 5 ks, tymián sušený 1/2 lžičky (čerstvý - lžička), sůl, pepř bílý mletý, vejce vařená 3 ks, mouka hladká 2 - 3 lžíce. bílé víno suché 2 dcl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem
Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem: Hovězí maso si nakrájíme na nudličky (asi 1 cm). Cibuli si oloupeme a nakrájíme na osminky. V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme nakrájenou cibuli a restujeme jí do červena. Poté přidáme nudličky masa, špeku a restujeme do zatažení masa (zešednutí). Přisypeme tymián a nové koření, necháme je rozvonět (pár sekund) a podlijeme vroucí vodou - do 2/3 výšky masa. Osolíme, jemně opepříme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou do měkka. Maso vyjmeme přes drátěný cedník, kuličky koření vyhodíme, šťávu zahustíme tmavší jíškou (nebo moukou rozmíchanou ve troše vody) a necháme provářet asi 20 min. - do hustější konzistence. Šťávu necedíme. Poté vložíme zpět maso, přidáme víno, oloupaná a na kostičky nakrájená vejce a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet. Můžeme přidat ještě špetku čerstvého tymiánu. Jako příloha se hodí dušená rýže, či houskové knedlíky. Pokud si šťávu uděláme řidší, tak lze podávat i s vařenými bramborami.
Poznámka k receptu na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem: Po velikonočním hodování, se nám doma sešlo opět halda vařených vajíček. A tak jsem spojila suroviny které máme rádi a uvařila jsem toto jídlo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 29.06.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí krk (kližka) 600 g, špek 100 g, cibule 2 ks, olej (sádlo) 2 lžíce, nové koření celé 5 ks, tymián sušený 1/2 lžičky (čerstvý - lžička), sůl, pepř bílý mletý, vejce vařená 3 ks, mouka hladká 2 - 3 lžíce. bílé víno suché 2 dcl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|