|
Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu
Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí na šalvěji a rozmarýnu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg hovězího masa (plec) 10 listů čerstvé šalvěje 4 větvičky čerstvého rozmarýnu 1 velká cibule, 5 plátků uzené slaniny 15 dkg uzeného špeku olej, sůl, hl. mouka, máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu
Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu: Pěkný špalík hovězího masa převážeme nití, aby si udrželo tvar. Nasekáme si najemno jak lísky šalvěje tak i z větviček obrané lístky rozmarýnu. Smícháme se lžící olivového oleje, aby se dokonale uvolnilo aroma bylin. Maso pro lepší chuť prošpikujeme klínky uzeného špeku. Prošpikované a převázané maso potřeme bylinkovou směsí. Do většího hrnce si dáme vyškvařit uzenou slaninu nakrájenou na drobné kousky se zbytkem špeku, který nám zbyl ze špikování. Maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Podlijeme vodou, tak aby maso bylo ponořeno do 3/4. Necháme dusit pod poličkou na velmi mírném ohni – jen probublávat. Dusíme, dokud maso není krásně měkké, což záleží na stáří kusu. Při velmi mírném varu klidně i tři hodiny – chuti masa to neuškodí a omáčka bude velmi silná. Měkké maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky. Silný vývar lehce zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané s trochu vody a vytvoříme si lehce zahuštěnou šťávu. Přidáme oříšek másla pro lesk omáčky a ještě necháme 10 minut provařit. Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu: Velmi voňavá, ale chutná úprava hovězího masa.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí na šalvěji a rozmarýnu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 05.12.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1,5 kg hovězího masa (plec) 10 listů čerstvé šalvěje 4 větvičky čerstvého rozmarýnu 1 velká cibule, 5 plátků uzené slaniny 15 dkg uzeného špeku olej, sůl, hl. mouka, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí na šalvěji a rozmarýnu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí na šalvěji a rozmarýnu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|