|
Recept na Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech
Recept na Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hovězí líčka (6 kusů) 1 cibule, 6 větších plátků sušených rajčat. 5 dkg uzeného špeku 2 lžičky naloženého zeleného pepře olej, sůl, hladká mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech
Recept na Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech: Hovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený špek. Vše poctivě rozmělníme a následně vetřeme do všech kousků masa. Takto potřené maso dáme uložit do druhého dne do lednice. Naložené maso následně opečeme velmi zprudka na pánvičce v oleji, dokud se maso nezatáhne. Takto opečená líčka přendáme do hrnce. Do vzniklého výpeku na pánvi, vložíme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do tmavé barvy (pozor hlídat - nespálit). Do tmava opečenou cibuli přendáme k masu do hrnce společně s plátky sušených rajčat. Podlijeme horkou vodou do ¾ masa. Dusíme pod pokličkou na co nejmenším plamenu, dokud maso není krásně měkké. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu dokončíme tak, že na drobné kousky nakrájíme změklá sušená rajčata a vrátíme do šťávy. Zahuštění provedeme rozmícháním lžíce mouky v trošce vody s následným přidáním do šťávy, vše dobře rozmícháme a necháme provařit 15 minut mírným varem. Maso posypeme bohatě opečenou cibulkou. Podáváme s bramborovou kaší a troškou silné šťávy
Poznámka k receptu na Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech: Na čtvrtek mám objednáno u "hodného" řezníka 2 kg telecích líček - v sobotu dojde k realizaci nějakého receptíku (v "pomaláči") Díky za tip 1974 andrea - Koukala jsem v profilu, že jsi z Plzně - zkus mrknout k "Zemanovi" a domluvit se tam
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 08.10.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: hovězí líčka (6 kusů) 1 cibule, 6 větších plátků sušených rajčat. 5 dkg uzeného špeku 2 lžičky naloženého zeleného pepře olej, sůl, hladká mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|