|
Recept na Hovězí líčka
Recept na Hovězí líčka je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí líčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg hovězích líček (pokud je nedostanete koupit, může být i telecí, nebo hovězí maso) 3 velké mrkve 3 petržele 1 velká cibule¨ 0,5l červené víno rajský protlak - pro mě je nejlepší Ortolina Alpino silný hovězí vývar bez ochucovadel, masox apod. (vývar dělávám z hovězího krku) olej Příloha: brambory na bramborovou kaši máslo smetanu mléko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí líčka
Recept na Hovězí líčka: Hovězí líčka si pečlivě očistíme, to je základ všeho vaření. Poté vložíme maso na rozpálený olej-tím nešetříme, do dost velkého hrnce, aby se tam všechno vešlo, jelikož ho musíme prudce péct, abychom vypekli tučnější kousky z masa. Nesmí se nám začít dusit a vypouštět šťávu. Až se maso zatáhne a odlepí od hrnce, vyjmeme jej. Do stejného výpeku vložíme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, kterou budeme grilovat tak dlouho, až nám zhnědne. Musíme ji neustále míchat, protože se ráda připaluje. Nakrájenou cibuli přidáme v momentě, kdy mrkev s petrželí začne mírně hnědnout. Do takto připravené zeleniny přidáme rajský protlak a znovu vaříme, tak dlouho až se vypraží na tuk se zeleninou. To proto, abychom se zbavili cukru. Nakonec přidáme víno. Já přidávám po troškách, ne celý půllitr najednou. Víno nechám odpařit a znovu přilévám, dokud mi omáčka nezačne hnědnout, poté doleji zbytkem vína, celou směs přendám do pekáče, vložím masem, to celé přeliji vývarem a dám do mírné trouby na dvě hodiny. Nemusím se o maso starat, jen občas podleji vývarem a jednotlivé kousky otočím. Až je maso měkké a hotové, vyjmeme ho, zcedíme šťávu tak, abychom měli zeleninu zvlášť. Bramborová kaše: do uvařených brambor, které jsem zcedil a rozmačkal vleji rozpuštěné teplé máslo, nikoliv studenou kostku másla, brambory mám na mírném ohni, aby se mi z nich vypařovala voda, kterou brambory obsahují a to i po zcezení. Nebojte se, nepřipálí se! Do kašel pomalu vlévám vlažnou smetanu a mléko, stále u toho šlehám kaši, dělám to ručně, metličkami. Konzistence je taková, jak kdo má rád, já šlehám dohladka. Nedělám to mixerem, protože nemám rád, když z kaše nic nezbude a vznikne téměř tekutá hmota. Na talíř si uděláme z bramborové kaše hnízdo, do něj vložíme kusy masa, na něj dáme zcezenou grilovanou zeleninu a kolem kaše na talíř dáme šťávu.
Poznámka k receptu na Hovězí líčka: Miluji cokoliv na víně a tento recept je v podstatě základ na jakékoliv maso po burgundsku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí líčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Fabio
- Datum vložení: 15.01.2015
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1kg hovězích líček (pokud je nedostanete koupit, může být i telecí, nebo hovězí maso) 3 velké mrkve 3 petržele 1 velká cibule¨ 0,5l červené víno rajský protlak - pro mě je nejlepší Ortolina Alpino silný hovězí vývar bez ochucovadel, masox apod. (vývar dělávám z hovězího krku) olej Příloha: brambory na bramborovou kaši máslo smetanu mléko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí líčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí líčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí líčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|