|
Recept na Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci
Recept na Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg hovězího krku 10 dkg uzené slaniny (část na špikování, část na šťávu) 1 lžíce oleje 2 lžíce cukru 6 mrkví 1/2 středního celeru 10 menších šalotek 1 lžíce dijonské hořčice s medem 1 lžíce rajského protlaku 1 pyramida koření na svíčkovou (Vitana) 350 ml vody sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci
Recept na Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci: Na sporák si dáme keramickou nádobu pomalého hrnce, rozehřejeme a dáme na olej orestovat část slaniny, která nám zbyla ze špikování hovězího krku. Až špek zesklovatí, přidáme na větší špalíky nakrájenou mrkev, celé šalotky a celer na kostičky, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme našpikované, osolené a opepřené maso, které nechámeme zatáhnout ze všech stran. Pak přidáme hořčici, protlak a necháme také zarestovat. Až má vše pěkně hnědou barvu, podlijeme vodou, přidáme pyramidku koření, dle chuti osolíme a opepříme šťávu a předěláme z plotny. Dáme pomalit na II.stupeň HIGH 6 hodin. Maso podáváme nakrájené na plátky, aby vynikla struktura špikování. Podávala jsem jak se šťouchanými bramborami, tak s těstovinami - prostě dle chuti.. P.S. Brambory mi k tomu sedly víc :-)
Poznámka k receptu na Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci: Líbí, udělám pomaláčka přednostně!www.toprecepty.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Petra Ku. (Petra)
- Datum vložení: 20.03.2014
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 1kg hovězího krku 10 dkg uzené slaniny (část na špikování, část na šťávu) 1 lžíce oleje 2 lžíce cukru 6 mrkví 1/2 středního celeru 10 menších šalotek 1 lžíce dijonské hořčice s medem 1 lžíce rajského protlaku 1 pyramida koření na svíčkovou (Vitana) 350 ml vody sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|