|
Recept na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku
Recept na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g hovězího zadního vcelku 100 g Gazdovské,nebo jiné prorostlejší slaniny 200 uzené vepřové kýty/můžeme nahradit jiným uzeným masem 250 g žampionů 350 ml masového vývaru,nebo vody 1 větší cibule 1 lžíce oleje 1 lžička celého kmínu 1 lžička mleté sladké papriky 3 prolisované stroužky česneku 2 lžíce nasekané zelené petrželky sůl,mletý pepř na zahuštění šťávy 1 lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 200 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku
Recept na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku: Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na tenké nudličky a uzené maso na silnější delší špalíčky. Žampiony očistíme a překrojíme na čtvrtiny. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme ji do hrnce společně se slaninou a kmínem na rozehřátý olej na 5minut restovat. Přidáme maso a necháme ho prudce ze všech stran zatáhnout. Poté přidáme žampiony, papriku a 1minutu promícháváme. Podlijeme vývarem, nebo vodou, lehce osolíme a opepříme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plameni 35minut. Hrnec ochladíme, otevřeme a vmícháme záklechtku. Přidáme špalíčky uzeného a bez pokličky za občasného promíchávání vaříme slabým varem 15minut. Těsně před koncem přidáme prolisovaný česnek a bylinky a podle potřeby dochutíme solí. Jako příloha se hodí různé těstoviny, nebo vařený brambor. Pokud budeme připravovat v obyčejném kastrolu, postup je stejný, jen doba dušení se o něco protáhne. Během dušení po troškách přiléváme horkou vodu a občas ode dna promícháme, aby se suroviny v hrnci nepřichytily.
Poznámka k receptu na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku: Pro neznalé a začátečníky uvádím dodatečně odkaz na odborně vysvětlený výklad slova záklechtkahttp://www.celostnimedicina.cz/tradicni-recepty-be... http://my.proit.cz/milada/recepty/polevkyz.html
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 08.09.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600 g hovězího zadního vcelku 100 g Gazdovské,nebo jiné prorostlejší slaniny 200 uzené vepřové kýty/můžeme nahradit jiným uzeným masem 250 g žampionů 350 ml masového vývaru,nebo vody 1 větší cibule 1 lžíce oleje 1 lžička celého kmínu 1 lžička mleté sladké papriky 3 prolisované stroužky česneku 2 lžíce nasekané zelené petrželky sůl,mletý pepř na zahuštění šťávy 1 lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 200 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|