Recept na Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu
Recept na Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g hovězího krku nebo kližky 150 g špeku 4 velké cibule 2 lžíce sádla 2 malé chilli papričky 3 delší snítky čerstvého rozmarýnu (lístky i stonky) 15 kuliček černého pepře ze 2 krajíců chleba nadrobená střídka 2 nálevové sáčky Melty zalité 400ml vroucí vody sůl voda na podlití kroužky syrové cibule na posypání hotového jídla kousek čerstvého rozmarýnu na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu
Recept na Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu: Rozmarýn nastříháme na kratší kousky a společně s pepřem vložíme do vajíčka na luhování čaje, nebo zabalíme do kousku gázy a utáhneme nití. Sáčky s meltou vložíme do hrnku, zalijeme 400ml vroucí vody a necháme 5minut vyluhovat. Poté sáčky vytáhneme. Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a dáme do širšího kastrolu na rozehřáté sádlo restovat do narůžovělé barvy. Maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 4x4cm, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce za stálého míchání zatáhnout. Podlijeme 400ml melty, přidáme sůl, koření, papričky a přikryté poklicí dusíme slabým varem 40minut. Poté přidáme nadrobený chleba a dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení občas promícháme, popřípadě podlijeme trochou horké vody. Až je maso měkké, vytáhneme vajíčko s kořením a podle potřeby dochutíme solí. Na talíři posypeme syrovou cibulí a ozdobíme kouskem rozmarýnu.
Poznámka k receptu na Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu: Papriku ani česnek jsem nedávala úmyslně. Chtěla jsem nechat vyniknout chuť rozmarýnu. Tmavší barvu šťávy zajistila melta.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 12.02.2015
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 800 g hovězího krku nebo kližky 150 g špeku 4 velké cibule 2 lžíce sádla 2 malé chilli papričky 3 delší snítky čerstvého rozmarýnu (lístky i stonky) 15 kuliček černého pepře ze 2 krajíců chleba nadrobená střídka 2 nálevové sáčky Melty zalité 400ml vroucí vody sůl voda na podlití kroužky syrové cibule na posypání hotového jídla kousek čerstvého rozmarýnu na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí kostky s meltou na rozmarýnu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu
|
|