|
Recept na Hovězí guláš z kližky
Recept na Hovězí guláš z kližky je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí guláš z kližky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 700g hovězí kližky objemově stejné množství cibule (měla jsem 8 středních) cca 1 dcl oleje mletý kmín 1 lžička česneku se solí (nebo rozetřený česnek+sůl) 1 lžíce protlaku nebo kečupu 1 lžíce plnotučné hořčice 1 lžička feferonového krému nebo chilli pasty 1 lžička majoránky 1 lžíce sladké papriky 1 lžička uzené papriky pepř, sůl kůra z půlky citronu bobkový list, nové koření, celý pepř tenčí krajíc staršího chleba.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí guláš z kližky
Recept na Hovězí guláš z kližky: Maso pokrájíme na kostky velké cca 3 cm. Odkrojky z masa, které do guláše nepoužijeme, dáme do osolené vody v kastrůlku vařit spolu s pokrájenou kůrou citronu a kořením (bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem). Na oleji v kastrolu s nepřilnavým dnem osmažíme cibuli - dlouho, do tmavě zlatova. Ke konci smažení nezapomeňte míchat, aby se nepřipálila a nezhořkla. V poslední fázi smažení cibule přidáme česnek a kmín. Po chvilce míchání přidáme i osolené a opepřené maso a zprudka je osmažíme tak, aby kousky na všech stranách zesvětlaly. Ztlumíme příkon elektřiny na minimum (na plynový hořák používáme plotýnku) - v mém případě odtáhnu kastrol dále od středu kamen, vmícháme hořčici, feferonový krém a protlak, nasypeme na maso papriky a majoránku, kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou a necháme pomalinku na mírném ohni dusit. V této fázi nepodléváme, maso samo pustí šťávu, občas promícháme. To trvá i hodinu. Pokud budete mít pocit, že by se mohlo připálit, podlijeme jen pár lžícemi vývaru. Teprve, až se na dně začne oddělovat tuk a maso je víceméně měkké, podlijeme přes cedník vývarem z kastrůlku (ten se celou dobu pomalu vařil, občas nezapomeňte dolít vodu), rozdrobíme na kousky chleba a guláš zahustíme a pomalu dusíme dál do úplného změknutí masa. Podáváme s čímkoliv - knedlíkem, těstovinami - my dáváme přednost tmavému pečivu
Poznámka k receptu na Hovězí guláš z kližky: Je tady nesčetně receptů na guláše, mnohdy různě vylepšené, po poctivém prohledávání jsem takovýto s tímto trochu jiným postupem (dlouhé dušení ve vlastní šťávě)nenašla. Pokud najdete vy, nechám ráda smazat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí guláš z kližky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 08.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: cca 700g hovězí kližky objemově stejné množství cibule (měla jsem 8 středních) cca 1 dcl oleje mletý kmín 1 lžička česneku se solí (nebo rozetřený česnek+sůl) 1 lžíce protlaku nebo kečupu 1 lžíce plnotučné hořčice 1 lžička feferonového krému nebo chilli pasty 1 lžička majoránky 1 lžíce sladké papriky 1 lžička uzené papriky pepř, sůl kůra z půlky citronu bobkový list, nové koření, celý pepř tenčí krajíc staršího chleba
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí guláš z kližky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí guláš z kližky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí guláš z kližky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|