|
Recept na Hovězí dušené se žampiony
Recept na Hovězí dušené se žampiony je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí dušené se žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězí falešné svíčkové 2 cibule, 200 g malých žampionů 20 dkg špeku z vepře Mangalica (Maďarsko) olej, sůl, hl. mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí dušené se žampiony
Recept na Hovězí dušené se žampiony: Špalek hovězí falešné svíčkové, převážeme nití, aby si udržel tvar. Poté maso opepříme a osolíme. Do pánve dáme na silnější proužky pokrájenou slaninu a vysmažíme do zlaté barvy. Ve slaninovém výpeku zprudka poctivě maso opečeme ze všech stran, po opečení masa následuje opečení na jemno nakrájených cibulí. Nachystáme si hrnec a vložíme opečený špalek hovězího masa, opečenou cibuli, lehce podlijeme vodou cca do ¾ masa. Dusíme na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud maso není krásně měkké. Po cca 90 minutách dušení přidáme všechny žampióny, jelikož máme velmi drobné houby tak je necháme vcelku (pokud budou větší, krájíme jen na půl). Dále dusíme dalších cca 30 minut. Poté co je maso krásně měkké, tak ho vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Vzniklou chutnou šťávu scedíme, a dohustíme dle potřeby trochou vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu nám vyhovující hustoty. Podáváme s jasmínovou rýží.
Poznámka k receptu na Hovězí dušené se žampiony: Co je slanina z vepříka Mangalica: http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/zzz/_zprava/6975...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí dušené se žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 08.06.2011
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězí falešné svíčkové 2 cibule, 200 g malých žampionů 20 dkg špeku z vepře Mangalica (Maďarsko) olej, sůl, hl. mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí dušené se žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí dušené se žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí dušené se žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|