|
Recept na "Hemenex"bez smažení
Recept na "Hemenex"bez smažení je zařazen v kategorii dietní recepty - ostatní.
K přípravě "Hemenex"bez smažení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1-2 vejce/použila jsem 2 tenké kolečko salámu,nebo šunky ½ malého rajčete 4 tenká kolečka čerstvé papriky kousek lahůdkové cibulky/bílou i zelenou část sůl,mletý pepř/můžeme použít i špetičku mletého chilli dále budeme potřebovat 1 svačinový igelitový sáček 1 lžičku nasekané čerstvé petrželky ½ lžičky oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Hemenex"bez smažení
Recept na "Hemenex"bez smažení: Do hlubšího hrnce dáme vařit vodu. Uzeninu, rajče, papriku a cibulku velmi drobně nakrájíme a promícháme. Do sáčku kápneme olej, sáček promneme mezi dlaněmi a vnitřek vysypeme nakrájenou petrželkou. Pro snadnější plnění takto připravený sáček dáme do hrníčku. Na dno sáčku rozprostřeme polovinu nakrájených surovin. Opatrně vyklepneme vejce, osolíme a okořeníme. Vejce posypeme druhou polovinou nakrájených surovin a sáček těsně nad náplní utáhneme do uzlíku. Na sáčku je dobré udělat ještě jednu smyčku, do které protáhneme vařečku, pro snadnější manipulaci. Naplněný sáček vložíme do vroucí vody, plamen zeslabíme na minimum a vaříme 4-5minut. Poté sáček vytáhneme, opatrně rozstřihneme a „hemenex“překlopíme na talíř. Můžeme obložit čerstvou zeleninou a podávat s pečivem, nebo se smaženým hráškem(křupavá vložka do polévek).
Poznámka k receptu na "Hemenex"bez smažení: Zeleninu použijeme takovou, jakou máme rádi, ale měla by opravdu být nakrájená na malinké kousky. Pokud by byla na větší, tak hrozí protrhnutí vajíčka. Vegetariáni mohou uzeninu vynechat a přidat zavařené,propláchnuté a nadrobno nakrájené hříbky. Ve vyhledavači jsem poctivě hledala. Našla jsem verzi bez zeleniny a uzeniny od Jarušky Škrobákové :-) a přidávám do podobných receptů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Hemenex"bez smažení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 15.10.2014
- Počet porcí: 1 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Ostatní
- Suroviny: 1-2 vejce/použila jsem 2 tenké kolečko salámu,nebo šunky ½ malého rajčete 4 tenká kolečka čerstvé papriky kousek lahůdkové cibulky/bílou i zelenou část sůl,mletý pepř/můžeme použít i špetičku mletého chilli dále budeme potřebovat 1 svačinový igelitový sáček 1 lžičku nasekané čerstvé petrželky ½ lžičky oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "hemenex"bez smažení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Hemenex"bez smažení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Hemenex"bez smažení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|