RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Halusky Fantomas

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Halusky Fantomas, recepty Halusky Fantomas, Halusky, Fantomas


Recept na Halusky Fantomas

Recept na Halusky Fantomas je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Halusky Fantomas budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Halusky : 4 vacsie zemiaky, sol, 500g polohrubej muky, vody podla potreby Omacka : 250g mrazeneho alebo cerstveho spenatu, 500g Ricotta(ale moze byt aj bryndza, kysla smotana, tvaroh), sol, trochu muskatoveho oriesku, 4 strucky cesnaku (alebo podla chuti), 1 mensia cibula, olivovy olej, cca 1dl mlieka alebo smotany Chutovka na vrch : 150g udena oravska slanina.

Halusky Fantomas
Zvětšit obrázek

Recept na Halusky Fantomas

Recept na Halusky Fantomas:
Najskor si pripravime halusky - ocistene zemiaky rozmixujeme, osolime, pridame polohr. muku a vodu tak, aby sme ziskali lepkave cesto. Cesto pretlacame cez sito na halusky do vriacej osolenej vody. Ak sa cesto - haluska vo vode rozvara, cesto je prilis riedke - pridajte viac muky. Halusky su uvarene, ked vyplavaju na hladinu, odkial ich vyberame sitkom. Zmrazeny spenat vhodime na 1-2min do vriacej vody, ak mate cerstvy spenat, tak len sparime vriacou vodou v site a nechame odkvapkat. Cibulu si nakrajame nadrobno, oprazime na olivovom oleji, pridame spenat a polovicu ocisteneho pretlaceneho cesnaku a chvilocku spolu dusime. Potom prelozime do misy, kde masu dohladka rozmixujeme. Pridame Ricottu, mlieko (alebo smotanu alebo aj aj), zvysny pretlaceny cesnak, dochutime muskatovym orieskom a solou a vsetko dokopy premixujeme. Omacku prelejeme cez halusky a navrch polejeme oprazenou nadrobno nakrajanou slaninkou.

Poznámka k receptu na Halusky Fantomas:
Do omacky som zamixovala este aj trochu Nivy a asi 2 trojuholniky natierkoveho syra - Ricotta nema prilis vyraznu chut. A ja som dost cesnakova, takze cesnak tam bolo naozaj dost citit - treba si upravit podla svojej chuti. :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Halusky Fantomas, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: bublinkaUK
  • Datum vložení: 23.08.2012
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: Halusky : 4 vacsie zemiaky, sol, 500g polohrubej muky, vody podla potreby Omacka : 250g mrazeneho alebo cerstveho spenatu, 500g Ricotta(ale moze byt aj bryndza, kysla smotana, tvaroh), sol, trochu muskatoveho oriesku, 4 strucky cesnaku (alebo podla chuti), 1 mensia cibula, olivovy olej, cca 1dl mlieka alebo smotany Chutovka na vrch : 150g udena oravska slanina
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na halusky fantomas, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Halusky Fantomas - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Halusky Fantomas

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist