|
Recept na Halusky Fantomas
Recept na Halusky Fantomas je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Halusky Fantomas budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Halusky : 4 vacsie zemiaky, sol, 500g polohrubej muky, vody podla potreby Omacka : 250g mrazeneho alebo cerstveho spenatu, 500g Ricotta(ale moze byt aj bryndza, kysla smotana, tvaroh), sol, trochu muskatoveho oriesku, 4 strucky cesnaku (alebo podla chuti), 1 mensia cibula, olivovy olej, cca 1dl mlieka alebo smotany Chutovka na vrch : 150g udena oravska slanina.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Halusky Fantomas
Recept na Halusky Fantomas: Najskor si pripravime halusky - ocistene zemiaky rozmixujeme, osolime, pridame polohr. muku a vodu tak, aby sme ziskali lepkave cesto. Cesto pretlacame cez sito na halusky do vriacej osolenej vody. Ak sa cesto - haluska vo vode rozvara, cesto je prilis riedke - pridajte viac muky. Halusky su uvarene, ked vyplavaju na hladinu, odkial ich vyberame sitkom. Zmrazeny spenat vhodime na 1-2min do vriacej vody, ak mate cerstvy spenat, tak len sparime vriacou vodou v site a nechame odkvapkat. Cibulu si nakrajame nadrobno, oprazime na olivovom oleji, pridame spenat a polovicu ocisteneho pretlaceneho cesnaku a chvilocku spolu dusime. Potom prelozime do misy, kde masu dohladka rozmixujeme. Pridame Ricottu, mlieko (alebo smotanu alebo aj aj), zvysny pretlaceny cesnak, dochutime muskatovym orieskom a solou a vsetko dokopy premixujeme. Omacku prelejeme cez halusky a navrch polejeme oprazenou nadrobno nakrajanou slaninkou.
Poznámka k receptu na Halusky Fantomas: Do omacky som zamixovala este aj trochu Nivy a asi 2 trojuholniky natierkoveho syra - Ricotta nema prilis vyraznu chut. A ja som dost cesnakova, takze cesnak tam bolo naozaj dost citit - treba si upravit podla svojej chuti. :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Halusky Fantomas, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: bublinkaUK
- Datum vložení: 23.08.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Halusky : 4 vacsie zemiaky, sol, 500g polohrubej muky, vody podla potreby Omacka : 250g mrazeneho alebo cerstveho spenatu, 500g Ricotta(ale moze byt aj bryndza, kysla smotana, tvaroh), sol, trochu muskatoveho oriesku, 4 strucky cesnaku (alebo podla chuti), 1 mensia cibula, olivovy olej, cca 1dl mlieka alebo smotany Chutovka na vrch : 150g udena oravska slanina
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na halusky fantomas,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Halusky Fantomas - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Halusky Fantomas
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|