|
Recept na Frenštátské škračky
Recept na Frenštátské škračky je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Frenštátské škračky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bramborové placky: 6-8 brambor, 6-8 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, hladká mouka, 1 vejce, mléko, sádlo na smažení Játra: 1/2 kg kuřecích jater, 2 cibule, mletý pepř, drcený kmín, majoránka(tou nešetřete), sůl, 4 vejce a sádlo na restování.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Frenštátské škračky
Recept na Frenštátské škračky: Oloupané brambory nastrouháme (začínám brambor strouhat na jemném struhadle tak do dvou třetin, otočím struhadlo na jemné "mrkvové", strouhnu jeden česnek, dostrouhám brambor, otočím struhadlo zpět a strouhám další brambor), zastříkneme mlékem, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, mouku, vejce a důkladně promícháme. Na rozpáleném sádle usmažíme 4 hrubší placky. Očistěnou játru nakrájíme na nudličky a promícháme s majoránkou, kmínem a pepřem. Jednu cibuli nakrájíme na 1/2 céčka a šoupneme do pánve s rozehřátým sádlem. Zarestujeme do sklovata, přidáme játru a prudce restujeme. Nakonec přidáme rozklepnutá vajíčka, osolíme, promícháme a když vajíčka ztuhnou, můžeme servírovat. Játra položíme na bramborák, přizdobíme zelenou petrželkou a druhou cibulí nakrájenou na céčka.
Poznámka k receptu na Frenštátské škračky: Frenštátské škračky jsou regionální zaležitostí, na jídelním lístku je najdete v restauracích na lašsku i valašsku. Dnešní škračky jsem si vylepšil na nudličky nakrájenou šunkou, která mi zůstala od snídaně a v základní receptuře taky nenajdete majoránku v játře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Frenštátské škračky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 23.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: Bramborové placky: 6-8 brambor, 6-8 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, hladká mouka, 1 vejce, mléko, sádlo na smažení Játra: 1/2 kg kuřecích jater, 2 cibule, mletý pepř, drcený kmín, majoránka(tou nešetřete), sůl, 4 vejce a sádlo na restování
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na frenštátské škračky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Frenštátské škračky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Frenštátské škračky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|