|
Recept na Francouzské brambrory ze syrových brambor
Recept na Francouzské brambrory ze syrových brambor je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Francouzské brambrory ze syrových brambor budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
12-15 syrových brambor uzené maso(kdo nemá nevadí, stačí jen uzenina) mražená zelenina(hrášek,mrkev kukuřice) 1větší cibule sůl, pepř, vegeta mléko a 4-vejce na zapečení olej asi tak 1dcl vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Francouzské brambrory ze syrových brambor
Recept na Francouzské brambrory ze syrových brambor: Připravíme si: oloupané syr.brambory nakrájené na plátky,uzené maso na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, a mraž.zeleninu Na dno a boky olejem vymazaného pekáče dáme plátky syr. brambor, první vrstvu dělám ze silnějších plátků asi tak 1cm(aby se nerozvařily), posolím, opepřím, posypu uzeným masem, cibulí, a zeleninou, pak opět dám brambory už slabší plátky a opět sůl, pepř, uzené, cibuli, zeleninu a končím bramboramy, podleju 1dcl vody a přiklopím druhým pekáčem. Vložím pekáč do rozehřáté trouby asi tak 200 stupňů a půl hodiny peču. Mezi tím si připravím v mléce rozkvrdlané vejce a přidám vegetu(pozor aby jsme to nepřesolili :-D ) Po půl hodince nalijeme vejce s mlékem na brambory a šoupnem to zpátky do trouby na další půl hodinku. Brambory nahoře hezky zezlátnou.
Poznámka k receptu na Francouzské brambrory ze syrových brambor: Za fotečky se omlouvám, bohužel jsem už nestihla vyfotit dílko v celém stavu :-((
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzské brambrory ze syrových brambor, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: malenka78 (Lenka)
- Datum vložení: 06.02.2011
- Počet porcí: 5-6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 12-15 syrových brambor uzené maso(kdo nemá nevadí, stačí jen uzenina) mražená zelenina(hrášek,mrkev kukuřice) 1větší cibule sůl, pepř, vegeta mléko a 4-vejce na zapečení olej asi tak 1dcl vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzské brambrory ze syrových brambor,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzské brambrory ze syrových brambor - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzské brambrory ze syrových brambor
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|