|
Recept na Fofr oběd z tlakáče
Recept na Fofr oběd z tlakáče je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Fofr oběd z tlakáče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 uzená kuřecí stehna 6 středně velkých brambor 100 g slaniny (farmářské, anglické, uzeného špeku...) 1 cibule 1 kápie (nebo jiná čerstvá paprika) 4 stroužky CZ česneku snítka rozmarýnu sůl, oblíbené koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fofr oběd z tlakáče
Recept na Fofr oběd z tlakáče: Slaninku či špek si nakrájíme na proužky, rovněž tak cibuli (tu na půlkroužky) a papriku, česnek na plátky. Syrové brambory zbavíme slupky (sebe stresu, páč už jsem fááákt v časovém presu..) a nakrájíme na cca 3mm kolečka. Ohneme se do regálu pro papénův hrnec, do něhož fofrem (furt nás tlačí čas) hodíme slaninku. Počkáme, až bude křupavá a přihodíme zbytek, t.zn. cibuli, papriku, česnek... mícháme a pozorujeme, jak ten čas letí... Po chvilce přidáme brambory, které osolíme a okořeníme svým oblíbeným kořením (v mém případě to bylo paprikové Nahrin-Just). Uzená stehýnka můžeme taky dokořenit (ale nemusíme... záleží na chuti toho kterého soudruha...). Vhodíme rozmarýn a zavřeme tlakáč. Nervózně čekáme, až začne syčet (jako manžel, který už má hlad...) Už syčí? Ano? V tom případě natáhneme minutku na 5 minutek a ujistíme manžílka, že už to bude za chviličku... Pět minutek nám uběhlo a teď máme zhruba 10-15 minut na to, abychom si připravili nějaký dobrý salátek. Já jsem zvolila tzatziky.
Poznámka k receptu na Fofr oběd z tlakáče: Tento nápad vznikl v okamžiku, když jsem se zdržela ve městě, kde právě probíhal farmářský trh a já zjistila, že je fůra hodin. V hlavě mě šrotovalo, co bych tak rychle udělala. Vzpomněla jsem si na Janu R., jak si vegetí v Turecku a tím pádem jsem si vzpomněla na její recept na slaninové brambory v papiňáku (viz odkaz) a nápad byl na světě. http://www.toprecepty.cz/recept/14620-spekove-bram... Manželem jsem byla pochválena. Nevěřil, že to stihnu tak rychle. P.S. tlakáč potom, co zazvoní minutka, necháme tak, až se uklidní a půjde bez problémů otevřít. Doufám, že už je to vše. Přeju dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fofr oběd z tlakáče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 30.10.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 2 uzená kuřecí stehna 6 středně velkých brambor 100 g slaniny (farmářské, anglické, uzeného špeku...) 1 cibule 1 kápie (nebo jiná čerstvá paprika) 4 stroužky CZ česneku snítka rozmarýnu sůl, oblíbené koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fofr oběd z tlakáče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fofr oběd z tlakáče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fofr oběd z tlakáče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|