|
Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem) je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Feijoada (černé fazole s dušeným masem) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
0,3 kg černých fazolí (ty jsem nesehnal, tak jsem je nahradil fazolí červenou), 0,3 kg uzeného vepřového kolena či hlavy, 150 g klobása „calabresa“ (lze ji nahradit ostrou paprikovou klobáskou), 100 g "PAIO" klobása (uzená klobáska z vepřové panenky), 0,3 kg hovězího předního masa, 2 lžíce oleje, 1 nakrájená cibule, 2 stroužky drceného česneku, bobkový list, petrželka a jarní cibulka, sůl a černý pepř podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem): Fazole namočíme přes noc. Uvaříme si uzené koleno a vyjmeme je. Ve zbývajícím vývaru pak vaříme fazole po dobu 30-45 minut, nebo dokud nezměknou. V druhém hrnci na oleji Osmahneme cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem a maso dusíme asi 20 min. Poté přidáme vepřové maso a klobásy nakrájené na plátky a opět dusíme, dokud hovězí maso nezměkne. Mícháme a v případě potřeby přiléváme vývarem. Hotovou feijoadu podáváme v misce s rýží sypanou jarní cibulkou a ochucenou omáčkou vinaigrette.
Poznámka k receptu na Feijoada (černé fazole s dušeným masem): Feijoada je brazilské národní jídlo. A podává se v poledne, protože jde o vydatné jídlo. Brazilci k Feijoadě podávají též farofu. Farofa je smažený pokrm z maniokové mouky. Pro informaci zde uvádím zjednodušený recept na farofu stažený z: http://www.diningchicago.com/blog/2010/02/03/eat-this-hearty-brazilian-feijoada-just-in-time-for-carnival/ Farofa 2 lžíce másla, 6 plátků slaninu, 1 / 2 nakrájené cibule, 1 / 2 šálku oliv, 1 hrnek zlatých rozinek, 1 500g maniokové mouky, 2 lžíce nasekané petrželky, 3 natvrdo vařená vejce, nakrájená na kostičky Máslo v pánvi zpěníme a přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky, přidáme cibuli a osmahneme, dokud nezezlátne. Přidáme mouku, mícháme a postupně dodáváme zbývající přísady.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Feijoada (černé fazole s dušeným masem), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 07.12.2010
- Počet porcí: asi 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 0,3 kg černých fazolí (ty jsem nesehnal, tak jsem je nahradil fazolí červenou), 0,3 kg uzeného vepřového kolena či hlavy, 150 g klobása „calabresa“ (lze ji nahradit ostrou paprikovou klobáskou), 100 g "PAIO" klobása (uzená klobáska z vepřové panenky), 0,3 kg hovězího předního masa, 2 lžíce oleje, 1 nakrájená cibule, 2 stroužky drceného česneku, bobkový list, petrželka a jarní cibulka, sůl a černý pepř podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na feijoada (černé fazole s dušeným masem),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Feijoada (černé fazole s dušeným masem) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|