|
Recept na Farmářské fazole
Recept na Farmářské fazole je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Farmářské fazole budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2kg.fazolí bílých nebo červených,1/2kg uzeného bůčku, 2 větší cibule, hřebíček, 2pol. lžíce plnotučné hořčice, pepř, sůl, kečup ostrý, 2 pol. lžíce medu, do uzavíracího sítka bobkový list, nové koř. celé, špetka tymiánu, když se sítko uzavře a dá vařit, na konci vaření se vyjme a při konzumaci nevadí obsah, ale předal vůni, na drobno nakrájené alespoň 4 větší stroužky česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Farmářské fazole
Recept na Farmářské fazole: Fazole nenamáčíme!!! Po vyprání je dáme do vody, přidáme na kostky nakrájený bůček. Cibule oloupeme a po celém obvodě do nich zapícháme větší množství hřebíčků a dáme takto upravené cibule též do hrnce ( takto upravené cibule se ani při delším vaření nerozpadnou, ale jen předají chuť a po skončení vaření se celé vyjmou ), Přidáme všechny další ingredience, solí zatím šetříme, uzené je slané, dosolíme až na konec. Nešetříme hlavně hořčicí, medem a kečupem, pomalu přivedeme k varu a vaříme doměkka fazolí, asi tři hod. Je možno použít pomalý hrnec, během vaření je nutno dle potřeby dolévat vodu. Výsledný produkt by nemělo být třeba zahušťovat, dostatečně jej zahustí rozmněklé fazole. Po uvaření dochutíme ještě solí a pepřem.
Poznámka k receptu na Farmářské fazole: Toto je pravý recept farmářů, neb jej není nutno uchovávat v ledničce, kterou ani neměli.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Farmářské fazole, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jiti-pepi
- Datum vložení: 08.03.2014
- Počet porcí: 4porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 1/2kg.fazolí bílých nebo červených,1/2kg uzeného bůčku, 2 větší cibule, hřebíček, 2pol. lžíce plnotučné hořčice, pepř, sůl, kečup ostrý, 2 pol. lžíce medu, do uzavíracího sítka bobkový list, nové koř. celé, špetka tymiánu, když se sítko uzavře a dá vařit, na konci vaření se vyjme a při konzumaci nevadí obsah, ale předal vůni, na drobno nakrájené alespoň 4 větší stroužky česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na farmářské fazole,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Farmářské fazole - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Farmářské fazole
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|