|
Recept na Falešná marcipánová hmota - v DP
Recept na Falešná marcipánová hmota - v DP je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Falešná marcipánová hmota - v DP budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g cukru moučka 250g sušeného polotučného mléka 1 lžíce medu a 1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu) 1 lžička mandlového aroma 6-8 lžic vody (podle velikosti) 0,5cm plátek ztuženého tuku (IVA,OMEGA).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Falešná marcipánová hmota - v DP
Recept na Falešná marcipánová hmota - v DP: Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez předehřívání - každá pekárna má jinak, u mé je to program 7 - Těsto, kde nechávám také mísit a kynout kynutá těsta určená na pečení mimo pekárnu... Program necháme běžet cca 10min., občas seškrábneme špachtlí hmotu přilepenou na stěnách. Po 10min. máme hmotu promísenou do základní konzistence, vyndáme na pracovní desku a ještě prohněteme (namočené ruce). Poté si ruce pomažeme tukem a prohněteme naposledy - tuk dá hmotě trochu lesku, nevypadá tak "unaveně a šedě" :) Poté již zpracováváme jako u jiných receptů - obarvení, vyválení na potažení dortu či tvoření ozdob a figurek.
Poznámka k receptu na Falešná marcipánová hmota - v DP: Před pár měsíci jsem začala s pečením dortů a stále jsem "rvala" a hnětla v ruce, což je docela fuška, hlavně zkraje je to docela namáhavé, lepí se vše a je poměrně nepořádek....časem jsem na různých stránkách narazila na usnadnění pomocí pekárny a musím velmi pochválit - je to rychlé, čisté a bezbolestné :) S vodou opatrně, raději postupně přidávat než to přehnat a pak zahušťovat :) hmota vychází z receptu Hanahcotton, Haničko díky :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Falešná marcipánová hmota - v DP, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 08.02.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 500g cukru moučka 250g sušeného polotučného mléka 1 lžíce medu a 1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu) 1 lžička mandlového aroma 6-8 lžic vody (podle velikosti) 0,5cm plátek ztuženého tuku (IVA,OMEGA)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na falešná marcipánová hmota - v dp,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Falešná marcipánová hmota - v DP - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Falešná marcipánová hmota - v DP
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|