RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem, recepty „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem, „Exotika, na, talíři“:, Krůt


Recept na „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem

Recept na „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600g krůtích prsou 1 a 1/2 kozího jogurtu (celkem 300g) 3 čajové lžičky koření tandoori masala Svazek čerstvé máty (asi 60g) Kousek salátové okurky (asi 30g) 1 stroužek česneku.

„Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem
Zvětšit obrázek

Recept na „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem

Recept na „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem:
Krůtí prsa naporcujte na 3 stejně velké úhledné kousky a očistěte od všech blanek, šlach i kousků tuku (aby vám zbylo jen krásně čisté maso). Opláchněte ho pod proudem vody a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem nařízněte na každém kousku několik mělkých zářezů, díky kterým se dostane chuť koření hlouběji do masa. Kozí jogurt smíchejte s kořením tandoori a nechte v něm maso marinovat minimálně 4 hodiny (nejlépe však přes noc). Mezitím si můžete připravit přeliv. Z máty otrhejte lístky a vložte je do mixéru společně s nadrobno nakrájenou okurkou a jogurtem. Stroužek česneku oloupejte, vyjměte z něj zelený středový klíček (kvůli stravitelnosti), nakrájejte ho na kousky a přidejte do mixéru. Důkladně promixujte v hladkou omáčku a přesuňte do lednice vychladit. Rozehřejte troubu na 190°C. Každý kousek krůtího masa zvlášť zabalte do 2 vrstev alobalu a pořádně uzavřete, aby vám při pečení neunikala šťáva a nepřipalovala se. Alobalové balíčky vložte do pekáčku nebo na plech a dejte péct na 40 minut, až bude maso upečené, ale zachová si svou šťavnatost. Rozbalujte opatrně, abyste se nepopálili o horkou páru a přesuňte na vyhřátý talíř (stačí jej na chvíli dát do teplé trouby). Podávejte teplé, přelité mátovým dipem. Tipy a triky: Jako příloha se hodí ohřátý pita chléb (na suché pánvi, nebo v troubě), případně bramborová placka. Namísto krůtího masa může použít i kuřecí, případně vyměnit prsa třeba za stehenní řízky - záleží na vašich preferencích. Odvážlivci klidně mohou sáhnout i po rybě, fantazii se meze nekladou. Koření tandoori masala seženete buď na trzích u stánků s kořením, nebo ve specializovaných obchodech. Prodává se jako sypká směs i kořeněná pasta. Nemáte-li zrovna doma alobal, můžete použít i pečicí sáčky, v krajním případě pak jen pekáček s víkem. Rozhodně ale nepečte maso nepřikryté, jinak se vám příliš vysuší. Sůl v receptu opravdu hledáte marně – chuť koření je tak výrazná, že vůbec není třeba solit. Pokud by vám ale slaná chuť scházela, přisolte si přeliv – sůl by vám totiž z masa zbytečně vytáhla šťávu a pak by nebylo tak šťavnaté. Kozí jogurt jsem použila proto, že je snadněji stravitelný než jogurt z kravského mléka (kozí mléko se totiž složením podobá mateřskému mléku). Pochopitelně ale můžete použít i jakýkoli jiný jogurt, který máte rádi. INFORMACE K DIETĚ: Pokud se snažíte zhubnout, zvolte jako přílohu grilovanou cuketu (250 kJ/100 g), nebo v páře uvařenou růžičku květáku (105 kJ/100 g). Rozhodně však nesahejte po light jogurtu – obsahuje totiž zahušťovadla, která rozhodně vaší dietě nepomohou (často totiž obsahují jednoduché cukry). Raději kupte kvalitní jogurt se sníženým obsahem tuku – obsahuje důležitá probiotika, nenajdete v něm zahušťovadla a obsah tuku se pohybuje kolem 1,7%. Snížíte tak energetickou hodnotu jedné porce o více než 100 kJ.

Poznámka k receptu na „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem:
Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/kruti-prsa-tandoo...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 17.09.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 600g krůtích prsou 1 a 1/2 kozího jogurtu (celkem 300g) 3 čajové lžičky koření tandoori masala Svazek čerstvé máty (asi 60g) Kousek salátové okurky (asi 30g) 1 stroužek česneku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „exotika na talíři“: krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist