|
Recept na Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Recept na Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené) je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g zvěřiny 500g brambor 2 velké mrkve 2 cibule 3 stroužky česneku černé pivo nebo červené víno ( cca 300ml) silný vývar zelená petrželka sádlo máslo čerstvý tymián pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Recept na Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené): Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu. Poté podlijeme pivem ( vínem) a necháme opět z větší části odpařit. Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5 hodiny. Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky. Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem. Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst. Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu na Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené): Irish stew je typické irské jídlo, které se původně připravovalo hlavně ze skopového masa. Dnes se již dusí i hovězí a jiné druhy mas. Pivo se začalo přidávat postupem času a měl by to být silný černý ležák Guiness stout, ale ten jsem neměla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 06.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600g zvěřiny 500g brambor 2 velké mrkve 2 cibule 3 stroužky česneku černé pivo nebo červené víno ( cca 300ml) silný vývar zelená petrželka sádlo máslo čerstvý tymián pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zvěřinové irish stew ( irské dušené),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|