|
Recept na Znojemská pečeně
Recept na Znojemská pečeně je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Znojemská pečeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hovězího masa 4 sladkokyselých okurek 2 střední mrkve 1 menší petržel centimetrové kolečko ze středního celeru 2 cibule 2 lžičky mleté sladké papriky 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 5 kuliček pepře špetka tymiánu sůl,1/2 kostky masoxu olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Znojemská pečeně
Recept na Znojemská pečeně: V papiňáku nebo v hrnci rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev,petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián.Za častého míchání děláme 10-15 minut.Poté vložíme očištěné a osolené maso.Já jsem si ho nakrájela na plátky. Opečeme je po všech stranách během 5-6 minut.Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dusit 50-60 minut. Maso vyjmeme.Vybereme kuličky koření a prolisujeme omáčku(rozmixujeme tyčovým mixérem)Dochutíme solí, citronovou štávou.(já nemusela chuť byla vyvážená)Vrátíme maso do omáčky necháme prohřát a podáváme.Zbylé okurky nakrájíme na kostičky a podle chuti dáme na omáčku.
Poznámka k receptu na Znojemská pečeně: V receptu je uvedeno že se má omáčka zahustit moukou a vodou, já to ale nedělám, po rozmixování zeleniny je omáčka hustá dost a bez mouky je to i zdarvější :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Znojemská pečeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Aneta (Aneta)
- Datum vložení: 09.01.2010
- Počet porcí: 3-4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500g hovězího masa 4 sladkokyselých okurek 2 střední mrkve 1 menší petržel centimetrové kolečko ze středního celeru 2 cibule 2 lžičky mleté sladké papriky 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 5 kuliček pepře špetka tymiánu sůl,1/2 kostky masoxu olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na znojemská pečeně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Znojemská pečeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Znojemská pečeně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|