|
Recept na Žemlovka - Sladká jablka podle Itala
Recept na Žemlovka - Sladká jablka podle Itala je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Žemlovka - Sladká jablka podle Itala budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 housky (rohlíky, veka), 3 jablka, 250 ml mléka, 2 vejce, 30 g jader vlašských ořechů, 50 g másla, 1 vanilkový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žemlovka - Sladká jablka podle Itala
Recept na Žemlovka - Sladká jablka podle Itala: Veku nakrájíme na plátky a po jedné straně ji pomažeme máslem. Zapékací misku vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky veky pomazanou stranou nahoru. Poklademe jablky pokrájenými na větší kusy (tak 2x2cm) a zasypeme na čtvrtky pokrájenými ořechy, nahoru dáme opět vrstvu pomazané veky. Mléko, celá vejce a polovinu vanilkového cukru společně dobře promícháme a zalejeme zapékací misku po celé ploše. Zbytkem vanilkového cukru pocukrujeme celý povrch a v troubě zapečeme do světlehněda. Na povrchu cukr pečením zkaramelizuje a vytvoří spolu s máslem neodolatelnou kůrčičku. Pokud jsou jablka hodně sladká, doporučuji je pokapat citronem.
Poznámka k receptu na Žemlovka - Sladká jablka podle Itala: Inspirací mi byl recept s názvem Dolce di mele alla valdostana z pořadu S Italem v kuchyni. Původní recept je ale velmi sladký a velmi "mokrý", máme raději žemlovku křupavější. Ale nápad s vekou namazanou máslem se mi velmi líbil i když vím, že receptů na žemlovku je tu již 29.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žemlovka - Sladká jablka podle Itala, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 03.04.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 3 housky (rohlíky, veka), 3 jablka, 250 ml mléka, 2 vejce, 30 g jader vlašských ořechů, 50 g másla, 1 vanilkový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žemlovka - sladká jablka podle itala,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žemlovka - Sladká jablka podle Itala - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žemlovka - Sladká jablka podle Itala
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|