|
Recept na Zelný prejt
Recept na Zelný prejt je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Zelný prejt budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g čerstvého co možná bílého zelí, 150-200 g měkkého salámu, 2 ks rohlíku, 1 ks středně velké cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 5 kuliček drceného nového koření, špetka zázvoru, špetka pepře, (špetička muškátového oříšku a koriandru - není nutné), sůl, 1-2 ks celých vajec, sádlo, strouhanka, (játrová paštika - není nutná), mléko..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelný prejt
Recept na Zelný prejt: 1. Čerstvé zelí nakrájíme na co možná nejjemnější nudličky a přelijeme vařící vodou a necháme odkapat. 2. Namočíme nakrájený rohlík v mléce (mléko není nutné - stačí voda), stejně jako na karbanátky (ale ne moc řídké) 3. Semeleme nebo nahrubo nastrouháme obyčejný měkký salám a vmícháme spolu s vejci do zelí a namočených rohlíků. 4. Vmícháme utřený česnek, jemně nakrájenou cibuli a vše okořeníme a osolíme. Chceme li, můžeme dát kousek játrové paštiky nebo malou konzervičku Majky. (Není nutné, ale má to lepší chuť). 5. Vše důkladně propracujeme, nejlépe rukou. Hustotu upravíme jako na normální prejt strouhankou. 6. Pekáček VELMI silně vymažeme sádlem a běžně dáme péci do předehřáté trouby.
Poznámka k receptu na Zelný prejt: Je to jede z receptů, kdy zjistíme, jak snadno se dají ošidit chuťové buňky. Je to vhodné pro lidi,kteří nemají rádi suroviny ze kterých se pravý prejt dělá a přitom by si rádi jitrnici dali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelný prejt, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 28.04.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 250 g čerstvého co možná bílého zelí, 150-200 g měkkého salámu, 2 ks rohlíku, 1 ks středně velké cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 5 kuliček drceného nového koření, špetka zázvoru, špetka pepře, (špetička muškátového oříšku a koriandru - není nutné), sůl, 1-2 ks celých vajec, sádlo, strouhanka, (játrová paštika - není nutná), mléko.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelný prejt,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelný prejt - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelný prejt
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|