|
Recept na Zelený květák s bramborem dušený v zakysance
Recept na Zelený květák s bramborem dušený v zakysance je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zelený květák s bramborem dušený v zakysance budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 zelený květák 2 větší brambory 2 bobkové listy, pár kuliček černého pepře a nového koření Špetka muškátového květu, soli Zakysaná smetana (180 g) 50 g hladké mouky a 60 g másla na jíšku 2 vařená vejce (nemusí být) Jarní cibulka, pažitka, kopr, petrželka apod..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelený květák s bramborem dušený v zakysance
Recept na Zelený květák s bramborem dušený v zakysance: Květák a brambory očistíme. Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na osminky. Vložíme do vroucí vody, kam dáme i veškeré koření a mírným varem vaříme do poloměkka (cca 15 minut) Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zředíme vývarem z vařené zeleniny, mícháme do hladké konzistence a povaříme ještě 15 minut. Poté vlijeme rozšlehanou smetanu s troškou horkého vývaru (omáčka se nesrazí). Vložíme zeleninu a dodusíme asi 5 minut (do požadovaného změknutí). Dochutíme, vypneme sporák a ještě necháme 5 minut spojit chutě. Na talíři bohatě posypeme cibulkou, pažitkou, koprem apod. Větším jedlíkům do omáčky přidáme vařené vejce nakrájené na čtvrtky.
Poznámka k receptu na Zelený květák s bramborem dušený v zakysance: Mám ráda zeleninu na jakýkoli způsob a tohle vypadá moc dobře
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelený květák s bramborem dušený v zakysance, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 14.10.2014
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 zelený květák 2 větší brambory 2 bobkové listy, pár kuliček černého pepře a nového koření Špetka muškátového květu, soli Zakysaná smetana (180 g) 50 g hladké mouky a 60 g másla na jíšku 2 vařená vejce (nemusí být) Jarní cibulka, pažitka, kopr, petrželka apod.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelený květák s bramborem dušený v zakysance,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelený květák s bramborem dušený v zakysance - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelený květák s bramborem dušený v zakysance
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|