|
Recept na Zeleninový krém
Recept na Zeleninový krém je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Zeleninový krém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1, 5 l. zeleninového vývaru nebo i jen vody, 2 tenké pórky s co nejdelší bílou částí, 1 kedlubna, 16 ks.růžiček kapusty, 6 růžiček( menších)květáku, 2 kukuřičné palice(lze i sterilovaná kukuřičná zrna - asi šálek zrn), špetka tymiánu, 1 stroužek česneku, špetka nastrouhaného muškátového ořechu, sůl, pepř, lžička koření na grilovanou zeleninu, hrnek mléka(cca 250ml) a asi 2 PL hladké mouky, tuk na orestování zeleniny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninový krém
Recept na Zeleninový krém: Zeleninu očistíme, omyjeme. Z kukuřice oloupeme zrna - lze i uvařit a oloupat, nebo použít sterilovaná zrna. Z každého druhu zeleniny si odložíme asi třetinu stranou na zavaření do polévky až na konec – já odložila zelenou a 1 bílou část pórku, 5 růžiček, čtvrtku kedlubny a kukuřici. Zbylou zeleninu nakrájíme na kousky a na rozpáleném tuku orestujeme –cca 4 min. Pak zalijeme vodou nebo vývarem, okořeníme špetkou tymiánu, ořechem, pepřem a solí a vaříme cca 15 min. Mezitím si na pánvičce rozpálíme tuk a na něm krátce orestujeme zbylou zeleninu vcelku (i kukuřici), kterou posypeme grilovacím kořením (kedlubnu i porek samozřejmě rozkrájíme na stejně velké špalíčky) – restujeme asi 3 min. Mléko s rozmíchanou moukou vlijeme do polévky a vše rozmixujeme do hladka. Přidáme orestovanou zeleninu a za stálého míchání povaříme ještě cca 15 min. Podle potřeby zředíme mlékem nebo naopak zahustíme moukou. Dochutíme stroužkem česneku a např. zeleninovou podravkou s bylinkami.
Poznámka k receptu na Zeleninový krém: (počty těch surovin uvádím jen pro orientaci)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninový krém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 18.11.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1, 5 l. zeleninového vývaru nebo i jen vody, 2 tenké pórky s co nejdelší bílou částí, 1 kedlubna, 16 ks.růžiček kapusty, 6 růžiček( menších)květáku, 2 kukuřičné palice(lze i sterilovaná kukuřičná zrna - asi šálek zrn), špetka tymiánu, 1 stroužek česneku, špetka nastrouhaného muškátového ořechu, sůl, pepř, lžička koření na grilovanou zeleninu, hrnek mléka(cca 250ml) a asi 2 PL hladké mouky, tuk na orestování zeleniny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninový krém,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninový krém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninový krém
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|