|
Recept na Zeleninovo-kuřecí pánev
Recept na Zeleninovo-kuřecí pánev je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Zeleninovo-kuřecí pánev budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsní řízky 2 žloutky kořenící směs s mletou paprikou (např. Adamova žebra) 2 lžíce másla sůl 1/4 hlávky květáku 1 pórek 5-6 velkých žampiónů 5 stroužků česneku kořenící směs k přípravě zeleniny sojová omáčka 100 ml smetany na vaření pažitka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninovo-kuřecí pánev
Recept na Zeleninovo-kuřecí pánev: Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho ve slané vodě asi 5 minut. Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, okořeníme a promícháme se žloutky. Rozpálíme nepřilnavou pánev, lehounce ji vytřeme olejem a maso na ní asi 6 minut opékáme. Mezitím nakrájíme žampiony na čtvrtiny, pórek na kolečka a česnek na tenké plátky. K opečenému masu přidáme máslo a ve chvíli, kdy se rozpustí, vhodíme česnek. Necháme ho rozvonět a přidáme žampióny. Jakmile lehce změknou, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout. Přilijeme smetanu, okořeníme, zvýšíme teplotu a tekutinu v pánvi zredukujeme asi na polovinu. Posypeme pažitkou a podáváme s rýží, kuskusem bulgurem nebo s pečivem.
Poznámka k receptu na Zeleninovo-kuřecí pánev: Ani jsem nečekala takový ohlas, byla to taková trochu improvizace, která se vydařila... Syn (ten zavilý dietář a zdravo-jedlík) si nandal kolem desáté večer jako druhou večeři a byl nadšen... Jani, také by tam to maso ani nemusel mít... Ale já jsem ta prsíčka potřebovala uplacírovat, stejně jako zbylé žloutky (předtím byl pangas s bílky... ) A ano, dělala jsem vše v pánvi tak, jak jsem to popsala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninovo-kuřecí pánev, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 10.07.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí prsní řízky 2 žloutky kořenící směs s mletou paprikou (např. Adamova žebra) 2 lžíce másla sůl 1/4 hlávky květáku 1 pórek 5-6 velkých žampiónů 5 stroužků česneku kořenící směs k přípravě zeleniny sojová omáčka 100 ml smetany na vaření pažitka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninovo-kuřecí pánev,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninovo-kuřecí pánev - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninovo-kuřecí pánev
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|