|
Recept na Zeleninová rýže k masu
Recept na Zeleninová rýže k masu je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Zeleninová rýže k masu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g rýže /libovolné/ 2 stonky pokrájeného řapíkatého celeru 1/2 pokrájeného menšího pórku 2 mrkve nahrubo nastrouhané 1 cibule olej kmín, sůl, hřebíček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninová rýže k masu
Recept na Zeleninová rýže k masu: Do rýže při vaření přidáme ještě pokrájenou uvedenou zeleninu, rýže pak skvěle chutná jako příloha k masu nebo k omáčkám apod. Nejradši mám rýži Basmati.
Poznámka k receptu na Zeleninová rýže k masu: supina:Pokud nemáte hrnec na rýži, dejte do obyčejného hrnce na každý hrnek rýže 1,5 hrnku studené vody. Zlaté pravidlo je, že by vody mělo být tolik, aby byla asi jeden článek vašeho prostředníčku nad rýží. Promíchejte. Rozehřejte plotýnku na nejvyšší plamen a až začne voda vřít, okamžitě snižte na plamen nízký tak, aby voda mírně probublávala. Zásadně teď rýži až do konce nemíchejte. Přikryjte pokličkou a nechte vařit asi 10 minut. Občas pokličku zvedněte a zkontrolujte, jestli se voda nevypařuje moc rychle. Po 10 min. ochutnejte a jestli je rýže ještě tvrdá a už nemá vodu, trochu jí dolijte a opět přikryjte pokličkou. Kdyby bylo vody naopak moc, sundejte pokličku a zvyšte plamen, voda se poměrně rychle vypaří. Výsledná rýže by měla být poloměkká, tj. aby se dala snadno skousnout, ale pořád jste cítili jednotlivá zrnka mezi zuby. Já přidávám do rýže ještě 1 lžíci oleje, rozpůlenou cibuli, do ní vmáčknu hřebíček a i danou zeleninku, co je dnes v popisu u receptíku.Každý si ale dělá rýží podle sebe a zajetého způsobu. Spíše ji už děláme podle oka a ze zvyku, ale snažila jsem se to zde popsat, alespoň trochu, kdyby chtěl někdo třeba dělat rýži poprvé. Někdy dám kari koření, někdy pak přidám hrášek, někdy sypkou červenou papriku, někdy rajčátko, většinou dělám rýži s jinou příchutí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninová rýže k masu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 08.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 500 g rýže /libovolné/ 2 stonky pokrájeného řapíkatého celeru 1/2 pokrájeného menšího pórku 2 mrkve nahrubo nastrouhané 1 cibule olej kmín, sůl, hřebíček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninová rýže k masu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninová rýže k masu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninová rýže k masu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|