|
Recept na Zeleninová polévka - sytá
Recept na Zeleninová polévka - sytá je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Zeleninová polévka - sytá budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Zelenina - kapusta hlávková 1/3 hlávky, mrkev 3 + 1 ks, brambory 2 ks, květák, čínské zelí 1/3, cibule, česnek 1 + 3 stroužky, celer (dle chuti), pór 1/2, sádlo 2 lžíce(olej), mouka hladká 3 lžíce( nemusí být), paprika sladká mletá 3 lžičky, sůl, kmín, nové koření 3 ks, pepř celý 3 ks, bob.list, vývar (voda se zeleninovou kostkou), klobása 2 nožičky (jiná libovolná uzenina), kousek špeku, libeček, petrželka, celer.nať..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninová polévka - sytá
Recept na Zeleninová polévka - sytá: Do vyššího hrnce dáme sádlo, lehce ohřejeme a vložíme na kostky nakrájenou cibuli, necháme jí zesklovatět, přidáme 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, na větší kousky nakrájený špek a na kolečka nakrájené klobásy. Vše necháme orestovat (ne do hněda!), pak přidáme oloupanou na proužky nakrájenou mrkev 3 ks, celer na proužky, květák na růžičky, na silnější plátky nakrájené brambory, orestujeme a zasypeme moukou. Mouku necháme za stálého míchání orestovat, přidáme ml.papriku a podlijeme studeným vývarem. Nejdříve jen trošku, aby jsme odvařili mouku ode dna, pak dolijeme do potřebného množství, osolíme, přidáme koření a pod pokličkou necháme zavařit (občas promícháme, aby se nám polévka nezačala přichytávat). Jakmile začne vařit, přidáme nakrájenou kapustu, čín.zelí a zbylý česnek a bez pokličky necháme na mírném plameni vařit (dle množství asi 20 min). Tak 5 minut před koncem varu přidáme poslední mrkev - nastrouhanou na hrubém (slzičkovém) struhadle a na kolečka nakrájený pórek. Když nám zelenina změkne( nerozvařit), polévku ještě dle potřeby dochutíme solí a přidáme nasekané bylinky (již nevaříme !) a můžeme podávat. Polévka je dobrá a velmi sytá, tudíž nám s pečivem stačí i jako hlavní chod.
Poznámka k receptu na Zeleninová polévka - sytá: Polévku jsem dnes vařila, po kontrole stavů zeleniny v lednici a když už jsem byla u toho, projela jsem i mrazák a přidala nalezenou uzeninu ;-). Ale myslím,že i bez uzeniny bude polévka dobrá;-). Kdo nechce zahušťovat polévku tak nemusí. Polévka je vydatná i tak dost. Já jí lehce přihustila kvůli dětem - líp se jim jí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninová polévka - sytá, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 18.12.2009
- Počet porcí: 6-8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Zelenina - kapusta hlávková 1/3 hlávky, mrkev 3 + 1 ks, brambory 2 ks, květák, čínské zelí 1/3, cibule, česnek 1 + 3 stroužky, celer (dle chuti), pór 1/2, sádlo 2 lžíce(olej), mouka hladká 3 lžíce( nemusí být), paprika sladká mletá 3 lžičky, sůl, kmín, nové koření 3 ks, pepř celý 3 ks, bob.list, vývar (voda se zeleninovou kostkou), klobása 2 nožičky (jiná libovolná uzenina), kousek špeku, libeček, petrželka, celer.nať.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninová polévka - sytá,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninová polévka - sytá - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninová polévka - sytá
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|