|
Recept na Zeleninová polévka s bazalkou
Recept na Zeleninová polévka s bazalkou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Zeleninová polévka s bazalkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 malé pórky, bílá část pouze • 1 velký brambor, oloupané • 1 menší cibule • 2 stonky celeru • 1 střední cuketa • 12 zelené fazolky • 2 středně velké mrkve, oloupané • 6 lžic olivového oleje • 3 lžíce vody • 2 litry kuřecího vývaru , špetku tymiánu a 1 / 2 bobkový list, • 4 až 6 zralých rajčat, oloupaných • 4 stroužky česneku • 30 čerstvými listy bazalky, omyté a osušené • Sůl • 1 / 2 lžičky mletý černý pepř • Několik kapek Tabasco omáčky •.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zeleninová polévka s bazalkou
Recept na Zeleninová polévka s bazalkou: pórek, brambory, cibule, celer, cuketa, fazolové lusky, mrkev nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce na polévku, dáme 3 lžíce olivového oleje s vodou. Přidejte zeleninu a osmahneme na mírném ohni, dokud všechna voda se neodpaří. Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Vařit na mírném varu po dobu 30 minut. Mezitím, v kuchyňském robotu dáme rajčata, bazalku, česnek, a zbývající 3 lžíce olivového oleje. mixujeme až do pyré. vmícháme pyré dovařené polévky. Polévka se nesmí znovu vařit, podle chuti osolíme, opepříme a přidejte pár kapek Tabasca. Polévku podáváme teplou nebo studenou z mísy nebo jednotlivě v miskách.
Poznámka k receptu na Zeleninová polévka s bazalkou: Zajímavá polívečka. Asi je nejlepší ji hned sníst, protože ohřevem už by ztratily ty nevařené suroviny na chuti. Pěkný recept
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zeleninová polévka s bazalkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Swinga (Irena Schwarzová)
- Datum vložení: 19.03.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 malé pórky, bílá část pouze • 1 velký brambor, oloupané • 1 menší cibule • 2 stonky celeru • 1 střední cuketa • 12 zelené fazolky • 2 středně velké mrkve, oloupané • 6 lžic olivového oleje • 3 lžíce vody • 2 litry kuřecího vývaru , špetku tymiánu a 1 / 2 bobkový list, • 4 až 6 zralých rajčat, oloupaných • 4 stroužky česneku • 30 čerstvými listy bazalky, omyté a osušené • Sůl • 1 / 2 lžičky mletý černý pepř • Několik kapek Tabasco omáčky •
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zeleninová polévka s bazalkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zeleninová polévka s bazalkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zeleninová polévka s bazalkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|