|
Recept na Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou
Recept na Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 celé kuře , máslo, zázvor-buď čerstvý, nebo mletý sušený, 250 ml drůbežího vývaru(může být třeba z kostky), sůl. nádivka: 6 starších rohlíků, mléko se smetanou napůl, 3 vejce,pažitka, petržel, libeček, kopřivy, zázvor čerstvý, nebo sušený, 100 ml drůbežího vývaru s rozpuštěným máslem, sůl. Se solí opatrně-drůbeží vývar je slaný!.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou
Recept na Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou: Kuře si naporcujeme, dočistíme, omyjeme, vysušíme, osolíme, dáme do pekáčku na plátky másla, posypeme zázvorem, navrch dáme také pár plátků másla a dáme přikryté péct do vyhřáté trouby. Zatím, co se kuře peče si připravíme nádivku, do mísy si nakrájíme rohlíky na čtverečky, polijeme mlékem se smetanou, přidáme vajíčka, nasekané všechny bylinky, posypeme zázvorem a trošku osolíme. Všechno smícháme zlehka pěkně dohromady, pokud bude hustá, přidáme vývar, naopak do řídké přidáme strouhanku, aby byla akorát. Do jiného pekáčku nalijeme trošku drůbežího vývaru, na něj naformujeme nádivku, navrch dáme plátky másla a když se kuře peče 1/2 hodiny, tak jí dáme do trouby ke kuřeti, které podlijeme drůbežím vývarem a později polijeme i nádivku. Pečeme další 1/2 hodinu, je-li třeba podlijeme a kuře před koncem odkryjeme, aby nám udělalo kůrku. Nádivku vyndáme když začne být opečená.
Poznámka k receptu na Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou: Já dělám téměř do všeho nádivku zvlášť, protože když nacpu kuře, či cokoliv jiného, je taková mazlavá, nedrží tvar a je jako uvařená. Takto nám chutná moc a krásně se krájí na plátky. Na talíři spolu se šťávou z kuřete nemá chybu i nádivka je krásně šťavnatá, žádná sušinka. Nemám fotky postupu, vůbec se mi nenačetly a ani je nemohu najít, což mě mrzí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 15.08.2012
- Počet porcí: 4-6 podle velikosti kuřete
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 celé kuře , máslo, zázvor-buď čerstvý, nebo mletý sušený, 250 ml drůbežího vývaru(může být třeba z kostky), sůl. nádivka: 6 starších rohlíků, mléko se smetanou napůl, 3 vejce,pažitka, petržel, libeček, kopřivy, zázvor čerstvý, nebo sušený, 100 ml drůbežího vývaru s rozpuštěným máslem, sůl. Se solí opatrně-drůbeží vývar je slaný!
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zázvorové kuře pečené se zázvorovo - bylinkovou nádivkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|