|
Recept na Zauzená vepřová kotleta na grilu
Recept na Zauzená vepřová kotleta na grilu je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Zauzená vepřová kotleta na grilu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vepřové kotlety asi 2,5cm silné, 3 lžíce hrubé soli, 3 lžíce hnědého cukru, 3 hrnky vody, 3 lžíce whisky, 4 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na kolečka, asi 5cm celé skořice, 2x bobkový list, 3x hřebíček, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, dřevěné lupínky na uzení vepřového masa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zauzená vepřová kotleta na grilu
Recept na Zauzená vepřová kotleta na grilu: Připravte si marinádu - sůl a cukr vložte do misky, zalijte 1 hrnkem teplé vody a míchejte do rozpuštění, poté dolijete zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej. Do misky vložte polovinu nakrájené cibule, pár kuliček pepře a nového koření, hřebíček a bobkový list a na to položte vepřové kotlety. Navrch nasypte zbytek cibule a koření, celé zalijte připravenou marinádou a dejte minimálně na 2hodiny do lednice. Namočte dřevěné lupínky na uzení do vody a připravte gril na nepřímé grilování. Poté vyjměte maso z marinády, osušte ho papírovou utěrkou a nechte asi 15 minut mimo lednici, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Okapané udící lupínky nasypte na rozžhavené uhlí nebo brikety a vložte kotlety na grilovací rošt, který předtím lehce potřete olivovým olejem. Pokud potřete olivovým olejem i kotlety, budou po vyuzení krásně lesklé. Nepřímo grilujte při teplotě 180-200st.C 20minut, potom stačí jen krátce ogrilovat přímo (cca 2 minuty z každé strany), aby maso získalo "mřížku".
Poznámka k receptu na Zauzená vepřová kotleta na grilu: videorecept na zauzenou grilovanou krkovici naleznete zde:http://www.youtube.com/watch?v=2R7p-7vVXzE
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zauzená vepřová kotleta na grilu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tomas Dytrych (Tomáš Dytrych)
- Datum vložení: 19.12.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: 4 vepřové kotlety asi 2,5cm silné, 3 lžíce hrubé soli, 3 lžíce hnědého cukru, 3 hrnky vody, 3 lžíce whisky, 4 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na kolečka, asi 5cm celé skořice, 2x bobkový list, 3x hřebíček, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, dřevěné lupínky na uzení vepřového masa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zauzená vepřová kotleta na grilu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zauzená vepřová kotleta na grilu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zauzená vepřová kotleta na grilu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|