Recept na Zapékaný květák po francouzsku
Recept na Zapékaný květák po francouzsku je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zapékaný květák po francouzsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hlávka květáku 2 hrnky mléka 1 hrnek strouhaného sýra (gruyére, comté, pecorino, parmezán nebo směs dvou vybraných) 1 vejce máslo pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapékaný květák po francouzsku
Recept na Zapékaný květák po francouzsku: Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v mléce osoleném asi polovinou lžičky soli. Scedíme a asi třetinu mléka uschováme (zbytek můžeme použít na polévku). Květák dáme do zapékací misky vymazané máslem, vejce ušleháme s třetinou mléka, promícháme s nastrouhaným sýrem (tentokrát jsem použila "parmezán" Gran moravia a kozí starý s koriandrem) a nalijeme na květák. Osolíme, opepříme a poklademe několika tenkými plátky másla. Zapékáme při cca 200°C dozlatova.
Poznámka k receptu na Zapékaný květák po francouzsku: Z knihy Francouzky netloustnou
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékaný květák po francouzsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 19.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 hlávka květáku 2 hrnky mléka 1 hrnek strouhaného sýra (gruyére, comté, pecorino, parmezán nebo směs dvou vybraných) 1 vejce máslo pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékaný květák po francouzsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékaný květák po francouzsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékaný květák po francouzsku
|
|