|
Recept na Zapékané mleté maso se zeleninou
Recept na Zapékané mleté maso se zeleninou je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Zapékané mleté maso se zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 - 700 g mletého masa, 1 menší květák. 3 mrkve,1 bílá část porku, asi 8 brambor, 1 cibule,2 stroužky česneku, 250g plátkového sýra Eidam, 250g sladké smetany (lze i šlehačka),3 lžíce rajského protlaku (lze i kečup) 1 vejce,paprika, pepř, sůl,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapékané mleté maso se zeleninou
Recept na Zapékané mleté maso se zeleninou: Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka (i plátky),porek po očištění také na plátky a dáme je spařit jen do křupava. V pánvi zpěníme cibulku,rozvoníme česnek, nato rozestřeme mleté maso, které osolíme a opepříme, vmícháme papriku a maso opečeme ze všech stran. Pak vmícháme protlak nebo kečup a odstavíme. Do smetany vmícháme kopr a žloutek. Brambory nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče na dno dáme maso, na ně plátky sýra, pak plátky brambor,mrkev, květák, porek, opět sýr,poslední vrstvu by měly rvořit brambory. Můžeme osolit a zalijeme smetanou. Vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme, po 10 min. snížíme na 180 °C a dopékáme cca 30 min.Asi 10 min. uplynutím této doby dáme navrch zbylé plátky sýra a necháme v troubě dojít při vypnuté troubě. Já použila horkovzduch, jen v té poslední fázi jsem ventilátor vypnula a dopékala jen přímo horním a spodním ohřevem.
Poznámka k receptu na Zapékané mleté maso se zeleninou: Brambory jsem jen odhadla, musí jen zakrýt plochu masa - takže mi i brambor zbyl. S tou mrkví také jen odhadem, aby to nebylo moc sladké.Plátky sýra - použila jsem kromě eidamu i sýr s bílou plísní typu hermelín, ale název mi unikl - zjistím. Manžel si to ještě přiostřil ostrým kečupem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapékané mleté maso se zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 04.02.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 - 700 g mletého masa, 1 menší květák. 3 mrkve,1 bílá část porku, asi 8 brambor, 1 cibule,2 stroužky česneku, 250g plátkového sýra Eidam, 250g sladké smetany (lze i šlehačka),3 lžíce rajského protlaku (lze i kečup) 1 vejce,paprika, pepř, sůl,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané mleté maso se zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapékané mleté maso se zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapékané mleté maso se zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|