|
Recept na zapékané mleté maso
Recept na zapékané mleté maso je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě zapékané mleté maso budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Složení: 300 g mletého masa, 4 lžíce mléka, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 větší cibule, 1 troužek česneku, 1 mrkev, 5 zelených oliv, 60 g sýra balkánského typu, 2 rajčata, olej, rozmarýn, petrželka, mletý pepř, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na zapékané mleté maso
Recept na zapékané mleté maso: Příprava: Mleté maso promísíme s mlékem, vejcem, strouhankou, okořeníme a osolíme. Oloupanou cibuli usekáme, česnek utřeme se solí a mrkev nastrouháme. Všechny tyto tři přísady opečeme na tuku a udusíme doměkka a poté vmícháme do masové směsi.Směs rozdělíme na tři části. Z první zformujeme placku, kterou pokryjeme půl centimetru silnými plátky sýra. Přiložíme druhou a posypeme ji hustě petrželkou, načež ji přikryjeme třetí. Kraje zarovnáme nahoru položíme kousky rajčat a vše zabalíme do alobalu. Dole nesmí vytékat šťáva, zatímco nahoře by pečeně měla dýchat. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Pak alobal nahoře otevřeme a necháme asi 10 min dopéci. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Olivy rozkrájíme na plátky a vmícháme je rovněž. Dochutíme.
Poznámka k receptu na zapékané mleté maso: moc výborné
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu zapékané mleté maso, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jolana1
- Datum vložení: 23.03.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Složení: 300 g mletého masa, 4 lžíce mléka, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 větší cibule, 1 troužek česneku, 1 mrkev, 5 zelených oliv, 60 g sýra balkánského typu, 2 rajčata, olej, rozmarýn, petrželka, mletý pepř, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapékané mleté maso,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na zapékané mleté maso - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď zapékané mleté maso
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|