|
Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem
Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hlávka květáku 6 středních brambor 1 velká cibule (pórek,jarní cibulka) sůl, pepř 4 cherry rajčátka (může být klidně víc, i velká rajčata) 2 vejce 3 polévkové lžíce hladké mouky Kousek z kostky másla (2cm plátek) 1 smetana na vaření (250ml) 3 polévkové lžíce oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem
Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem: Květák oloupeme, propláchneme (je dobré ho nechat namočení 5 minut ve vodě, vyplaví se z něj případné nečistoty) a pokrájíme na větší růžičky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Květák vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut tak, aby nebyl úplně měkký.Brambory uvaříme klasicky jak je známe (10 minut) Do mísy dáme pokrájený květák, brambory buď pokrájené na malé kousky nebo protlačené přes sítko. Přidáme na jemno krájenou cibuli (pórek) Osolíme, opepříme (koření se nebojíme) Plech nebo zapékací mísu vymažeme olejem a nasypeme květák s bramborama. Zalijeme rozšlehanými vejci. Na hlubší pánvi nebo v malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme a hned přibližně po půl minutce zalijeme smetanou (může být i mléko). Tomuhle říkáme bešamel. Necháme zlehka probublat a odstavíme. Tímto bešamelem zalijeme směs brambor a květáku , nahoře poklademe krájenými rajčaty (zlehka je zatlačíme do směsi aby se zapekly) a pečeme v troubě na střední výkon přibližně 15-20 minut. Já zapékala v dortové formě a bylo to super :-)
Poznámka k receptu na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem: Pája: uctivě děkuji vy jistě musíte mít nějaký komplex přeji vám všechno dobré a at se brzo zbavíte problémů
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MoniqueLaMutti (Monika)
- Datum vložení: 27.05.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 hlávka květáku 6 středních brambor 1 velká cibule (pórek,jarní cibulka) sůl, pepř 4 cherry rajčátka (může být klidně víc, i velká rajčata) 2 vejce 3 polévkové lžíce hladké mouky Kousek z kostky másla (2cm plátek) 1 smetana na vaření (250ml) 3 polévkové lžíce oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|