RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem, recepty Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem, Zapečený, květák, rajčaty, krémovým, bešamelem


Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem

Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 hlávka květáku 6 středních brambor 1 velká cibule (pórek,jarní cibulka) sůl, pepř 4 cherry rajčátka (může být klidně víc, i velká rajčata) 2 vejce 3 polévkové lžíce hladké mouky Kousek z kostky másla (2cm plátek) 1 smetana na vaření (250ml) 3 polévkové lžíce oleje.

Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem

Recept na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem:
Květák oloupeme, propláchneme (je dobré ho nechat namočení 5 minut ve vodě, vyplaví se z něj případné nečistoty) a pokrájíme na větší růžičky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Květák vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut tak, aby nebyl úplně měkký.Brambory uvaříme klasicky jak je známe (10 minut) Do mísy dáme pokrájený květák, brambory buď pokrájené na malé kousky nebo protlačené přes sítko. Přidáme na jemno krájenou cibuli (pórek) Osolíme, opepříme (koření se nebojíme) Plech nebo zapékací mísu vymažeme olejem a nasypeme květák s bramborama. Zalijeme rozšlehanými vejci. Na hlubší pánvi nebo v malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme a hned přibližně po půl minutce zalijeme smetanou (může být i mléko). Tomuhle říkáme bešamel. Necháme zlehka probublat a odstavíme. Tímto bešamelem zalijeme směs brambor a květáku , nahoře poklademe krájenými rajčaty (zlehka je zatlačíme do směsi aby se zapekly) a pečeme v troubě na střední výkon přibližně 15-20 minut. Já zapékala v dortové formě a bylo to super :-)

Poznámka k receptu na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem:
Pája: uctivě děkuji vy jistě musíte mít nějaký komplex přeji vám všechno dobré a at se brzo zbavíte problémů

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: MoniqueLaMutti (Monika)
  • Datum vložení: 27.05.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 1 hlávka květáku 6 středních brambor 1 velká cibule (pórek,jarní cibulka) sůl, pepř 4 cherry rajčátka (může být klidně víc, i velká rajčata) 2 vejce 3 polévkové lžíce hladké mouky Kousek z kostky másla (2cm plátek) 1 smetana na vaření (250ml) 3 polévkové lžíce oleje
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečený květák s rajčaty a krémovým bešamelem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist