|
Recept na Zapečený květák
Recept na Zapečený květák je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zapečený květák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Budeme potřebovat: 1/2 květáku, 10 dkg salámu Junior, 5 - 10 dkg anglické slaniny, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 3 vejce, 1 hrnek dětské krupice, sůl, pepř, kmín, hrst sekané petřželové nati, 5 dkg sádla, olej, strouhanku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečený květák
Recept na Zapečený květák: Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej vařit do slané vody. Vaříme doměkka (cca 10 až 15 minut). Potom květák rozmačkáme v míse, přidáme nadrobno nakrájený salám, slaninu a cibuli. Česnek prolisujeme, přidáme vejce, krupici, sůl, pepř, kmín podle chuti, nasekanou petrželovou nať. Dobře promícháme, až vznikne středně řídké těsto. Můžeme ještě dochutit pepřem a solí. Jestliže je těsto moc řídké, přidáme ještě trochu krupice. Pečící plech vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto do nej nalejeme a rozetřeme po celé ploše. Těsto ještě poklademe tenkými plátky sádla. Pečeme ve vyhřáté troubě (200 - 250 °C) do růžova. Upečený květák rozkrájíme na kousky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Zapečený květák: Koukám, že dneska jede květák, že Marti? Já smažený, ty tenhle, taky musím vyzkoušet
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečený květák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jitka a Vlastik
- Datum vložení: 24.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: Budeme potřebovat: 1/2 květáku, 10 dkg salámu Junior, 5 - 10 dkg anglické slaniny, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 3 vejce, 1 hrnek dětské krupice, sůl, pepř, kmín, hrst sekané petřželové nati, 5 dkg sádla, olej, strouhanku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečený květák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečený květák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečený květák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|