|
Recept na Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí
Recept na Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g růžičkové kapusty 300 g brambor 250 ml smetany-nebo Rama cremefine na šlehání sůl pepř 1 jarní cibulka olej na smažení máslo na vymazání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí
Recept na Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí: Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, vložíme ji do vroucí osolené vody a přibližně 5 minut povaříme. Potom vodu slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přendáme do větší máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu dáme do studené vody a na druhou část nalijeme zbytek smetany, osolíme a opepříme. Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Abychom vytvořili z brambor zlatavou a křupavou kůru, vyndáme zbylé brambory z vody, necháme je důkladně okapat nebo je můžeme osušit v utěrce a co nejrychleji je osmažíme na rozpáleném oleji. Pak je scedíme na sítku, abychom odstranili tuk. Osmažené brambory přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě chvíli je společně krátce zapečeme.
Poznámka k receptu na Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí: Zdroj-http://kucharka.cbmonitor.cz/recepty/menu.php?dkid... Pro milovníky růžičkové kapusty vynikající záležitost!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 04.05.2012
- Počet porcí: 3-4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 600 g růžičkové kapusty 300 g brambor 250 ml smetany-nebo Rama cremefine na šlehání sůl pepř 1 jarní cibulka olej na smažení máslo na vymazání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|