|
Recept na Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Recept na Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého míchaného masa, 1 cibule, 1 lžička drceného kmínu(raději římský), 1 lžička koriandru, 1 lžíce oregána, 1 lžička rozmarýnu, trochu pepře,1 vajíčko, 2 lžíce smetany, strouhanka, olej, sůl, petrželka. na omáčku- smetanu 33%, 1lžíci bazalky, 2 lžíce mouky, 1 malý rajský protlak, trochu ostřejšího kečupu, 4 cheri rajčátka, sůl, citronová šťáva z půlky citronu, event.cukr..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Recept na Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou: Do masa dáme pár lžic studené vody osolíme, opepříme, přidáme veškeré koření, petrželku a cibuli nakrájené nadrobno, smetanu, promícháme a necháme chvíli odpočívat. Poté přidáme vajíčko a dáme strouhanku, aby šly pěkně tvarovat koule jako menší mandarinky. Do pánve dáme olej a koule zprudka opečeme ze všech stran, pak je přendáme do pekáčku s troškou vody a dáme na 20 minut zapéct do trouby. Na pánev s vysmaženým olejem dáme rajský protlak,kečup, cherry rajčátka, bazalku, 200 ml vody,sůl a povaříme. Po uplynutí doby pečení vylijeme na koule omáčku a necháme dále péct, tak 30 minut. Vyndáme z trouby, dáme na hořák, zalijeme ještě smetanou s rozšlehanou moukou, je-li třeba, tak přidáme i trochu vody, mícháme a ochucujeme citronovou šťávou, eventuelně cukr.
Poznámka k receptu na Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou: K těm kořeněným koulím mě kdysi přivedl nějakým svým receptem Jamie Olivier-jsou výborné, podávala jsem s knedlíkama, ale stejně tak dobré jsou s rýží a těstovinami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 22.03.2011
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého míchaného masa, 1 cibule, 1 lžička drceného kmínu(raději římský), 1 lžička koriandru, 1 lžíce oregána, 1 lžička rozmarýnu, trochu pepře,1 vajíčko, 2 lžíce smetany, strouhanka, olej, sůl, petrželka. na omáčku- smetanu 33%, 1lžíci bazalky, 2 lžíce mouky, 1 malý rajský protlak, trochu ostřejšího kečupu, 4 cheri rajčátka, sůl, citronová šťáva z půlky citronu, event.cukr.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|