|
Recept na Zapečené houskové knedlíky
Recept na Zapečené houskové knedlíky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Zapečené houskové knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g houskového knedlíku 200 g salámu Gothaj (Globus) 1 kelímek šlehačky 33 % 5 syrových vajec máslo, sůl, pepř čtyř barev.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené houskové knedlíky
Recept na Zapečené houskové knedlíky: Houskový knedlík nakrájíme na kolečka a následně na malé kostičky. Stejně tak to uděláme s malou „štanglí“ salámu Gothaj. Do misky si rozklepneme pět čerstvých vajec, které rozšleháme, a přilijeme k nim celý obsah kelímku se šlehačkou. Lehce osolíme, opepříme a ještě promícháme. Nachystáme si zapékací misku (na uvedené množství je vhodná miska o objemu dvou litrů). Misku si vymažeme máslem. Do vymazané misky nasypeme polovinu nakrájených kostiček houskového knedlíku. Na tuto vrstvu dáme nakrájené kostičky Gothaje a opepříme čerstvě mletým pepřem čtyř barev. Vše zasypeme zbylou polovinou nakrájeného houskového knedlíku a zalijeme šlehačkou s rozmíchanými vejci. Na povrchu ještě opepříme a zlehka povrch posypeme jemnou rohlíkovou strouhankou. Na takto „zasněžený“ obsah zapékací misky položíme čtyři tenké plátky másla. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme nezakryté cca 30 minut, dokud nám povrch krásně nezezlátne. Vynikající přílohou je okurkový salát. Zdobíme sekanou šalotkou a pažitkou.
Poznámka k receptu na Zapečené houskové knedlíky: Musím konstatovat, že se nejedná o recept tzv. ze zbytků, ale bylo zcela cílené tento recept uvařit dle receptu z knihy "Vaříme s Apetýtem" vydané Českým rozhlasem Brno v roce 2002. Je opravdu nutné nepodcenit kvalitu použitých surovin (šlehačku nenahradit mlékem, živočišné máslo nenahradit rostlinným a Gothaj napodobeninou Gothaje bez masa. Poté si opravdu pochutnáte i na tak jednoduchém pokrmu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené houskové knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 19.06.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 400 g houskového knedlíku 200 g salámu Gothaj (Globus) 1 kelímek šlehačky 33 % 5 syrových vajec máslo, sůl, pepř čtyř barev
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené houskové knedlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené houskové knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené houskové knedlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|