RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečené houskové knedlíky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečené houskové knedlíky, recepty Zapečené houskové knedlíky, Zapečené, houskové, knedlíky


Recept na Zapečené houskové knedlíky

Recept na Zapečené houskové knedlíky je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Zapečené houskové knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g houskového knedlíku 200 g salámu Gothaj (Globus) 1 kelímek šlehačky 33 % 5 syrových vajec máslo, sůl, pepř čtyř barev.

Zapečené houskové knedlíky
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečené houskové knedlíky

Recept na Zapečené houskové knedlíky:
Houskový knedlík nakrájíme na kolečka a následně na malé kostičky. Stejně tak to uděláme s malou „štanglí“ salámu Gothaj. Do misky si rozklepneme pět čerstvých vajec, které rozšleháme, a přilijeme k nim celý obsah kelímku se šlehačkou. Lehce osolíme, opepříme a ještě promícháme. Nachystáme si zapékací misku (na uvedené množství je vhodná miska o objemu dvou litrů). Misku si vymažeme máslem. Do vymazané misky nasypeme polovinu nakrájených kostiček houskového knedlíku. Na tuto vrstvu dáme nakrájené kostičky Gothaje a opepříme čerstvě mletým pepřem čtyř barev. Vše zasypeme zbylou polovinou nakrájeného houskového knedlíku a zalijeme šlehačkou s rozmíchanými vejci. Na povrchu ještě opepříme a zlehka povrch posypeme jemnou rohlíkovou strouhankou. Na takto „zasněžený“ obsah zapékací misky položíme čtyři tenké plátky másla. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme nezakryté cca 30 minut, dokud nám povrch krásně nezezlátne. Vynikající přílohou je okurkový salát. Zdobíme sekanou šalotkou a pažitkou.

Poznámka k receptu na Zapečené houskové knedlíky:
Musím konstatovat, že se nejedná o recept tzv. ze zbytků, ale bylo zcela cílené tento recept uvařit dle receptu z knihy "Vaříme s Apetýtem" vydané Českým rozhlasem Brno v roce 2002. Je opravdu nutné nepodcenit kvalitu použitých surovin (šlehačku nenahradit mlékem, živočišné máslo nenahradit rostlinným a Gothaj napodobeninou Gothaje bez masa. Poté si opravdu pochutnáte i na tak jednoduchém pokrmu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené houskové knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 19.06.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 400 g houskového knedlíku 200 g salámu Gothaj (Globus) 1 kelímek šlehačky 33 % 5 syrových vajec máslo, sůl, pepř čtyř barev
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené houskové knedlíky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené houskové knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené houskové knedlíky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist